Ontslagen CEO bpost ontvangt half miljoen euro

Jean-Paul Van Avermaet, de voormalige CEO van bpost die in maart werd ontslagen, heeft een vertrekpremie ontvangen van een half miljoen euro. Dat melden de kranten van Mediahuis.

In maart raakte al bekend dat er in het contract van Van Avermaet een ontslagclausule zat ten belope van 500.000 euro ingeval bpost zijn mandaat voortijdig zou verbreken omwille van een andere reden dan een ernstige contractbreuk. Petra De Sutter (Groen), minister van Overheidsbedrijven, liet toen weten dat de interpretatie van die clausule voer was voor een juridische discussie.

Onderling akkoord

Volgens de kranten van Mediahuis heeft bpost nu beslist om de vergoeding alsnog uit te betalen. In de kranten staat te lezen dat de voormalige CEO van het postbedrijf gedreigd zou hebben met een rechtszaak, waarna de twee partijen tot een onderling akkoord zijn gekomen.

De raad van bestuur van bpost heeft in maart tijdens een speciaal bijeengeroepen bijeenkomst beslist om Van Avermaet te ontslaan. De bijeenkomst kwam er op vraag van de federale regering, die 51 procent van bpost bezit. De regering had in een brief gevraagd om de CEO te ontslaan.

De man werd beschuldigd van verboden prijsafspraken bij zijn vorige werkgever, veiligheidsbedrijf G4S. De rol die de topman heeft gespeeld bij de prijsafspraken wordt onderzocht door zowel de Belgische als de Amerikaanse concurrentiewaakhonden. Van Avermaet riskeert in de Verenigde Staten tot tien jaar gevangenisstraf en een miljoenenboete. In ons land is het onderzoek nog volop aan de gang.

(am)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20