Vaandeldraagster Generation Y is verrassende nieuwe voorzitter van Bpost

Deze keer geen oude krokodil die de raad van bestuur bij Bpost gaat leiden. De PS, die volgens de politieke evenwichten de topjob mocht claimen, kiest de 35-jarige Audrey Hanard als nieuwe voorzitter.

Ze wordt de jongste voorzitter van Bpost ooit en zal in die functie mee de strategie uitzetten voor het beursgenoteerde bedrijf met 36.000 werknemers. Maar vooral zal ze moeten maken dat het management goed functioneert. Op dat vlak was het de voorbije maanden erg onrustig, omdat voormalig CEO Jean-Paul Van Avermaet verwikkeld was in een onderzoek naar mogelijke concurrentieafspraken bij zijn vorige werkgever, beveiligingsbedrijf G4S. Hij moest uiteindelijk opstappen als CEO van Bpost.

De aandeelhouders van Bpost zullen op 12 mei over de benoemingen kunnen stemmen. Hanard vervangt de zeventiger François Cornelis, die een maand geleden vervroegd opstapte na het vertrek van Van Avermaet.

Vrijdaggroep

Hanard heeft vooral ervaring als consultant bij denktanks die ijveren voor een duurzame wereld, zoals De Vrijdaggroep, Telos Impact of Dalberg Global Advisors. Bij De Vrijdaggroep, dat een spreekbuis wil zijn voor Generation Y (geboren tussen 1980 en 2000), is ze de voorzitster. De tweetalige denktank bestaat uit ‘jonge Belgische talenten (25-35 jaar) die zich voor de verbetering van onze samenleving willen inzetten’.

Ze is ook mede-oprichter van Spectralys Biotech, een bedrijf dat eiwit analyses aanbiedt aan de biofarmaceutische sector, nadat ze gedurende 5 jaar ervaring opdeed als consultant bij McKinsey & Company.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20