DHL exporteert zijn elektrische bestelwagens naar andere continenten

Deutsche Post DHL Group wil vanaf volgend jaar ook in de Verenigde Staten elektrische voertuigen inzetten om zendingen bij klanten af te leveren. Voor het initiatief zet de Duitse pakketbezorger zijn dochterbedrijf StreetScooter in.

Het project gaat volgende lente van start in twee stedelijke gebieden. Over twee tot drie jaar zou een uitbreiding over het verdere grondgebied van de Verenigde Systeem zijn voorzien.

StreetScooter sloot voor de uitbouw van zijn vloot een samenwerking met de Amerikaanse autobouwer Ford Motor. De constructeur bouwde daarvoor de nieuwe bestelwagen Work L, een elektrisch voertuig dat is ontwikkeld op basis van de bestelwagen Transit van Ford.

Ervaring

Het is nog niet duidelijk op welke specifieke locaties StreetScooter zijn Amerikaanse debuut zal maken. Wel werd verduidelijkt dat de keuze viel op telkens een stedelijk gebied aan zowel de oostkust als de westkust van de Verenigde Staten. De Work L is gebouwd op een nieuwe productielijn van Ford in de Duitse stad Keulen.

‘Vele collega’s werken nog aan de ontwikkeling van hun eerste prototypes,’ betoogde Ulrich Stuhec, chief technology officer van StreetScooter. ‘Wij hebben daarentegen inmiddels de grootste ervaring op de weg opgebouwd.’

Een groot aantal steden wil tegen eind volgend decennium een klimaatneutraal verkeer op delen van hun grondgebied. In Duitsland is DHL drie jaar geleden in steden zoals Berlijn, Hamburg en München al gestart met een project om het laatste traject tot bij de bestemmeling op een klimaatneutrale manier te organiseren.

China

Momenteel zet DHL in Europa ongeveer 10.000 elektrische voertuigen in. Elk voertuig zou de jaarlijkse uitstoot van koolstofdioxide met 36.000 ton verminderen.

StreetScooter sloot in september ook een overeenkomst om zijn activiteiten naar China uit te breiden. Dat gebeurt via een samenwerking met de Chinese autobouwer Chery Automobile. StreetScooter, dat vijf jaar geleden door DHL werd overgenomen, werkt verder samen met Milk & More in Groot-Brittannië en Yamato in Japan.

Ook diverse andere pakketbezorgers werken aan de uitbouw van een elektrische autovloot.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20