AB InBev gaat als eerste elektrische trucks inzetten

AB InBev gaat in België als eerste elektrische trucks inzetten voor leveringen in steden. Vrachtwagenbouwer MAN zal de biergigant de trucks bezorgen.

Beide bedrijven stellen volgende week donderdag in Leuven de eerste e-truck voor aan de pers. De technologie is volgens AB InBev-woordvoerster Laure Stuyck ‘zeer innovatief’ en vandaag wereldwijd nog nergens in de praktijk op de markt. ‘AB InBev neemt hier het voortouw’, aldus Stuyck.

Vanaf april zal de e-truck op Belgische wegen rijden, volgens AB InBev ‘als eerste in ons land en als voorbeeld voor Europa’. Voor de brouwer is dit de start van een Europese e-truck vloot voor leveringen in steden.

‘Als brouwer die afhankelijk is van natuurlijke ingrediënten zien we het als onze taak om in te zetten op CO2-reductie en e-mobility ‘, zegt Luc Vanderveken, fleetmanager bij AB InBev. ‘We zullen het voortouw nemen en samen de technologie testen en optimaliseren.’

AB InBev lonkt ook naar bijkomende e-trucks en kijkt uit naar goede overheidsomkadering en extra partnerschappen met vrachtwagenleveranciers.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20