Deze Picasso kan van u zijn voor 100 euro

Een Picasso in huis halen is enkel voor de elite, of voor zij die heel veel geluk en honderd euro over hebben.

Wil u een echte Picasso in huis en geen replica, dan rept u zich best naar Frankrijk. Daar heeft een Franse ngo, ‘Aider les Autres’, namelijk een werk van de meester te veil. Voor de meeste mensen is deze Picasso ook een haalbare kaart. Hij kost namelijk honderd euro.

Loterij

De veiling gaat zo in zijn werk. U koopt een ticket voor de veiling, die kost honderd euro. U kan zoveel tickets kopen als u wil. Op zes januari trekt een onschuldige hand dan één kaartje uit de verkochte tickets en die mag de Picasso mee naar huis nemen. Een loterij, met andere woorden.

Dit exemplaar is op de kunstmarkt één miljoen euro waard. Het is dan ook afkomstig van een gulle schenker, die Aider les Autres het geld gunt. ‘Nature Morte‘, zo heet het schilderij, is 22,9 op 45,7 cm groot en kan je momenteel bekijken in het Picasso Museum in Parijs. David Nahmad, de grootste privéverzamelaar van Picasso’s ter wereld, gaf het werk cadeau.

Tweede loting

De opbrengst van Nature Morte gaat naar CARE, een organisatie die proper water voorzien in Kameroen en Madagascar. Het is al de tweede keer dat de ngo geld aan Care schenkt. Vorige keer verlootten ze ook een Picasso, die bracht toen 4,8 miljoen euro op.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20