Deze man zal Warren Buffett opvolgen aan top van bedrijvenimperium dat 630 miljard dollar waard is

De kogel is door de kerk: de 59-jarige Greg Abel zal de 90-jarige Warren Buffett opvolgen als CEO van Berkshire Hathaway mocht er iets gebeuren met de superbelegger.

Dat bevestigde Buffett aan zakenzender CNBC. ‘Als er vanavond iets met me gebeurt, dan neemt Greg morgenochtend over’, verklaarde hij.

Vandaag wordt het bedrijvenimperium Berkshire Hathaway, dat een beurswaarde van 630 miljard dollar heeft, nog geleid door twee krasse negentigers, Warren Buffett (90) en zijn decennialange luitenant Charlie Munger (97). Vorig jaar werd duidelijk dat ze hopen dat hun directeurs Greg Abel en Ajit Jain het nieuwe leidende duo wordt, maar het was niet duidelijk wie de eindverantwoordelijkheid zou dragen. Jain runt momenteel de verzekeringsactiviteiten van Berkshire en Abel de overige activiteiten.

Na een terloopse opmerking van Munger op de aandeelhoudersvergadering van afgelopen weekend – Munger zei dat ‘Greg de bedrijfscultuur zou bewaken’ – begonnen echter de speculaties over een keuze voor Abel. Dat werd achteraf door Buffett aan CNBC bevestigd. De 59-jarige Abel is tien jaar jonger dan Jain en krijgt daarom de voorkeur. Continuïteit is immers het ordewoord bij Berkshire, en met Abel is de kans groter op een stabiel leiderschap voor een jaar of twintig, zo is Buffetts redenering. Mocht er iets met Abel gebeuren, dan krijgt Jain de topjob.

Voor een goed begrip: Buffett blijft tot nader order de CEO van Berkshire. ‘Maar Charlie en ik beseffen al te goed dat laatste deel van ons leven bezig zijn’, verklaarde de legendarische belegger vorig jaar.

(tb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20