Superbelegger Warren Buffett (89) bereidt opvolging voor

De beleggers in Berkshire Hathaway, de investeringsgigant van Warren Buffett, hoeven zich volgens hem geen zorgen te maken over zijn dood. ‘Jullie bedrijf is voor 100 procent voorbereid’, schrijft hij in zijn jaarlijkse brief aan de aandeelhouders.

Warren Buffett (89) zegt te beseffen dat hij en zijn vicevoorzitter Charlie Munger (96) aan het laatste deel van hun leven bezig zijn en geeft in zijn aandeelhoudersbrief verscheidene indicaties van hoe de opvolging geregeld zal worden.

Buffetts getrouwen zullen zijn investeringsstrategie voortzetten, zo is afgesproken. Hij beklemtoont ook dat de uitvoerders van zijn testament de uitdrukkelijke opdracht gekregen hebben geen enkel aandeel van Berkshire te verkopen. ‘We hebben pragmatische redenen om de welvaart van Berkshire te verzekeren in de jaren na onze exit. Berkshire is de belangrijkste belegging van de familie-Munger en ik heb 99 procent van mijn vermogen in Berkshire.’

Opvolgers

Op de aandeelhoudersvergadering in mei zullen voor het eerst niet alleen Buffett en Munger antwoorden op de vragen van de beleggers, maar ook de directeurs Greg Abel en Ajit Jain. ‘De verandering houdt steek’, schrijft Buffett. ‘Ze zijn uitstekende individuen, als manager én als mens, en jullie moeten meer van hen horen.’

Wellicht zal een van hen, of beiden, de leiding krijgen van Berkshire Hathaway, dat momenteel over liefst 182 miljard dollar cash beschikt om te investeren. De beleggingsreus is een grote aandeelhouder van onder meer Apple, Coca-Cola, American Express, verscheidene grote Amerikaanse banken en Delta Airlines.

Meer