Deze fiets kost 22.000 euro

Louis Vuitton lanceert een eigen fietsreeks in samenwerking met fietsenmaker Maison Tamboite uit Parijs. Zoals we van het Franse luxemerk gewoon zijn, liggen de prijzen in de allerhoogste regionen.

De Louis Vuitton-fietsen, geen elektrische maar klassieke stads- en koersfietsen, krijgen een basisprijs van 22.000 euro, zo blijkt uit de catalogus die online is gezet. Eén model kost zelfs 25.000 euro.

Het promofilmpje speelt zich af in hartje Parijs en schuwt de clichés niet. De marktpositionering is zo helemaal duidelijk: de fiets moet voor het internationale publiek, waaronder de belangrijke Aziatische markt, het cachet “Made In France” krijgen en een nieuw symbool worden van Parijse luxe.

Maker Maison Tamboite noemt zich een “artisanale fietsenmaker” en bouwt al honderd jaar fietsen op maat. Die kosten doorgaans 10.000 euro, maar de LV-fietsen gaan dus nog eens ruim dubbel zo duur zijn. Voor 22.000 euro worden de fietsbuizen wel omhuld met leer, net als het zadel en het bagagerek, en zijn de velgen en de spatborden gemaakt van bewerkt beukenhout.

Maar wat wellicht de grootste trekker van Louis Vuittons jongste gamma-uitbreiding moet worden, zijn het beroemde LV-monogram en de merknaam die op verscheidene plaatsen van de fiets te zien zal zijn. De belangstelling bij de wereldwijde luxekopers lijkt alvast groot. Op Instagram kreeg een foto van de fietsdetails al ruim 800.000 likes, wat beduidend meer is dan anders.

(lb)

Lees ook: Chinese honger naar luxe stuwt Louis Vuitton en Dior

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20