Deze Brusselse vaccinatiecentra sluiten deze maand de deuren

De vaccinatiecentra die in februari in Brussel werden geopend, zullen geleidelijk plaats maken voor meer lokale acties rond vaccinatie. Vanaf morgen wordt het aanbod van vaccinatie via de grote centra afgebouwd. 

“De grote massa is gevaccineerd en we willen de campagne voortzetten met kleinere centra en ook met lokale acties, zoals de Vacci-Bussen om dichter bij de mensen in wijken te komen”, zei Fatima Boudjaoui, van de gezondheidsinspectie in Brussel, die de Covid-aanpak begeleidt, in Het Journaal op Eén. 

Deze centra sluiten in augustus de deuren: 

  • Het vaccinatiecentrum op de Heizel gaat dicht vanaf dinsdag 10 augustus. De laatste eerste doses worden op 17 juli toegediend. Vanaf 17 juli kan je dus niet meer in dit vaccinatiecentrum terecht zonder afspraak.
  • Het vaccinatiecentrum in het Militair Hospitaal sluit vanaf half augustus, maar blijft wel open op dinsdag en donderdag voor de vaccinatie van Belgen in het buitenland en andere specifieke groepen.
  • Het vaccinatiecentrum in Ukkel gaat op 27 augustus dicht. Vanaf 1 augustus zijn er geen nieuwe eerste doses meer gepland, behalve voor het vaccin van Johnson & Johnson.
  • De vaccinatiecentra in Molenbeek en Anderlecht sluiten vanaf 28 augustus de deuren. Vanaf 31 juli zijn er geen nieuwe eerste doses meer gepland, behalve voor het vaccin van Johnson & Johnson. Afhankelijk van de vraag en de mogelijke toename van de vaccinatiegraad zou het centrum in Molenbeek langer open kunnen blijven met een kleinere capaciteit.
  • De vaccinatiecentra in Sint-Lambrechts-Woluwe en Schaarbeek sluiten vanaf 31 augustus. Vanaf 4 augustus zijn er geen nieuwe eerste doses meer gepland, behalve voor het vaccin van Johnson & Johnson.

De vaccinatiecentra in Vorst, Pacheco en Sint-Pieters-Woluwe zullen daarentegen tot eind oktober openblijven, afhankelijk van hoe de pandemie evolueert.

Vaccinatie zonder afspraak blijft mogelijk

Alle Brusselaars van twaalf jaar en ouder kunnen zich zonder afspraak laten vaccineren in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest. De Gemeenschappelijke Gemeenschapscommissie (GGC) lanceerde de actie ‘Re-Vax’ om ervoor te zorgen dat niemand uit de boot valt. Daarbij werden Brusselaars van 45 tot en met 64 jaar nogmaals per sms uitgenodigd om zich te laten vaccineren. Binnenkort zullen ook Brusselaars van achttien tot en met 44 jaar opnieuw opgeroepen worden.

Om alle Brusselaars de kans te geven om zich snel tegen virusvarianten te beschermen met een volledige vaccinatie, is het nog steeds mogelijk om de afspraak voor een eventuele tweede vaccindosis te vervroegen of uit te stellen door te bellen naar het callcenter op 02/214.19.19.

(lb)

Meer