Deze boeken veranderen jouw visie op geld

Iedereen beschikt wel over zijn of haar eigen visie wanneer het op geld aankomt. De één vindt het bijzonder belangrijk terwijl de ander het eerder als een bijzaak ziet. Hoe we het ook draaien of keren, geld vormt een bijzonder belangrijk onderdeel van het leven. Tal van verschillende zaken kunnen er voor zorgen dat jouw visie op geld wordt veranderd. Dit geldt niet in het minst voor de vele boeken die door de jaren heen zijn verschenen. Menig aantal boeken die op de markt zijn gebracht, zorgen voor een compleet andere kijk op niet alleen de waarde van het geld in het algemeen, maar ook op de manier waarop je er gebruik van kan maken. Wij hebben alvast de meest interessante boeken over geld voor je uitgezocht en stellen ze graag aan je voor!

1.) The Millionaire Next Door

Het boek ‘The Millionaire Next Door’ is geschreven door Thomas Stanley. Het boek geeft een goed beeld van de uitdagingen waar mensen overal ter wereld mee te maken krijgen wanneer ze rijk willen worden. In eerste instantie werpt het boek een blik op het gedrag van de echte miljonairs. Alleen al op deze manier is het mogelijk dat er bij veel mensen heel wat nieuwe inzichten zullen ontstaan. Dat is echter niet alles. Daarnaast is het namelijk eveneens zo dat dit boek de vaakst gemaakte fouten bij mensen die rijk willen worden belicht. Dat is bijzonder interessant, want hierdoor kan jij voorkomen dat je dezelfde fouten gaat maken.

Het boek ‘The Millionaire Next Door’ is één van de best verkochte boeken over geld ooit. Dat is ook niet zonder reden. De expertise waar Thomas Stanley over beschikt en in zijn boek heeft neergepend is werkelijk ongelofelijk. Het boek kan van ontegensprekelijk belang zijn voor iedereen die droomt van een gouden toekomst. Wil jij dus ook jouw visie op geld veranderen en er zeker van kunnen zijn dat je visie ook volledig actueel is? In dat geval is het zeker een aanrader om dit boek te bestellen en grondig door te nemen.

2.) The Total Money Makeover

Het tweede boek dat we graag aan je willen voorstellen luistert naar de naam ‘The Total Money Makeover’. Dit boek is geschreven door Dave Ramsey en daagt je uit om op een compleet andere manier naar geld te kijken. Het boek helpt je met het opstellen van een uitstekend plan dat er in eerste instantie voor zal zorgen dat je van al je schulden wordt verlost. Dat is uiteraard van fundamenteel belang op het ogenblik dat je wil beginnen met het realiseren van een bepaalde rijkdom. Heb jij dus met andere woorden nu nog verschillende kredieten lopen en merk je dat deze je hinderen om vermogen op te bouwen? Dan zal je kunnen vaststellen dat het lezen van ‘The Total Money Makeover’ je daar beslist bij zal kunnen helpen!

Het uiteindelijke doel van dit boek is het realiseren van financiële onafhankelijkheid. Om dit te kunnen bekomen doet Ramsey zeven concrete stappen uit de doeken. Dit klinkt natuurlijk allemaal als muziek in de oren, maar vergis je niet, het opgestelde stappenplan is uitdagend en ongelofelijk moeilijk te voltooien. Het is echter wel één van de meest efficiënte manieren om je schulden achter je te laten en toe te werken naar financiële onafhankelijkheid.

3.) Rich Dad, Poor Dad

Het boek ‘Rich Dad, Poor Dad’ is een ware klassieker binnen de markt met financiële boeken. Het boek is geschreven door Robert Kiyosaki en Sharon Lechter. Tijdens het lezen van dit boek ontdek je hoe de auteur zelf is leren omgaan met geld. Het is de vader van zijn beste vriend die de manier waarop hij naar geld kijkt heeft doen veranderen. Doorheen het boek loopt een duidelijke rode draad. Zo benadrukt de auteur regelmatig het belang van het putten van inkomsten uit verschillende bronnen. Daarnaast benadrukt hij ook dat vastgoed een belangrijke rol speelt in het opbouwen van rijkdom.

Naast bovenstaande wordt er in het boek gesteld dat het belangrijk is om regelmatig je financiële situatie grondig te evalueren. Hoeveel kosten bepaalde zaken je precies en zijn deze dingen echt wel nodig in je leven? Als voorbeeld wordt gesteld dat een huis dan wel belangrijk is voor wat het opbouwen van rijkdom betreft, daar tegenover staat dat ze ook je rijkdom schade kan toebrengen op het ogenblik dat ze je elke maand opnieuw geld kost. Zou jij graag een bepaald vermogen willen opbouwen en daardoor financieel onafhankelijk willen worden? In dat geval is het lezen van dit boek beslist de moeite meer dan waard!

4.) Your Money or Your Life: Transforming Your Relationship with Money

De titel van dit boek kan wellicht niet duidelijker zijn. Het boek ‘Your Money or Your Life: Transforming Your Relationship with Money’ is geschreven door Joseph R. Dominguez, Monique Tilford en Vicki Robin en zal de manier waarop je kijkt naar geld wellicht voor altijd veranderen. Het boek maakt gebruik van oefeningen welke je zullen helpen met het bepalen van je belangrijkste doelstellingen in het leven. Dit rekening houdende met niet alleen je huidige job, maar ook met de huidige financiële situatie waarover je beschikt. Bovendien bevat het boek ook een plan die constructief bijdraagt aan het behalen van je financiële doelen. Dit boek is relatief toegankelijk voor iedereen die op zoek is naar meer informatie over geld en graag zijn of haar visie over geld wil veranderen. Zelfs wanneer je niet in staat bent om alle tips uit dit boek toe te passen, zal je toch kunnen vaststellen dat de basis filosofie evenals de investeringsstrategieën een niet onbelangrijke bijdrage aan je leven zullen kunnen leveren.

Meer