De populairste stappen naar rijkdom en geld

 

Veel mensen zijn nog steeds geneigd om te denken dat, op het moment dat ze hard werken en zoveel mogelijk geld opzij leggen, ze op een dag uiteindelijk tot de rijken op aarde zullen behoren. Helaas kan deze gedachte worden geschaard onder de noemer wishful thinking. Het gros van de mensen heeft namelijk een grotere kans om met een bescheiden, maar nuttig te gebruiken spaargeld, te eindigen. Als je echter wilt gaan voor de extreme vorm van rijkdom, dan zijn er een aantal wegen dat je zou kunnen bewandelen om dit doel te bereiken. Sommige manieren zullen overigens veel effectiever zijn dan andere. Een aantal goede manieren om rijk te worden hebben we hieronder voor je verzameld.

Een eigen bedrijf starten met als dit later te verkopen

Door je eigen bedrijf te starten en dit uiteindelijk, uiteraard met zoveel mogelijk winst weer te verkopen, is de meest effectieve en bewezen manier om rijk te worden. Op het ogenblik dat je er in slaag om een nieuwe benadering te vinden om aan een behoefte van de klant te voldoen en een winstgevend bedrijf op kunt bouwen dat deze behoefte zou kunnen verwezenlijken, dan ben je al een aardig eind op de goede weg. Het maakt hierbij niet veel uit wat voor soort bedrijf je gaat starten. Dit zou een schoonmaakbedrijf kunnen zijn, maar even goed een kapper, een adviesbureau of een investeringsbank. 

In alle gevallen zal het immers toch betekenen dat je jaren hard zult moeten werken aan de opbouw van de onderneming. De meeste nieuwe bedrijven zijn bovendien gedoemd om te mislukken, zodat je absoluut rekening zult moeten houden met de hoge risico’s die je zult lopen. Je moet namelijk niet alleen over alle vaardigheden van een ondernemer beschikken, maar ook over een goede dynamiek, voldoende doorzettingsvermogen en genoeg toewijding. Maar op het moment dat je hierin slaagt, dan zullen de potentiële beloningen enorm groot zijn. Dit is dan ook de manier waarop de meeste extreem rijke mensen het ooit aan hebben gepakt.

Word vennoot van één of meerdere beginnende bedrijven

Door je in te schrijven als vennoot van een beginnend bedrijf, of beter nog bij meerdere bedrijven, dan kun je een bundel van aandelen krijgen. Wanneer je het aantal aandelen van één of meerdere beginnende bedrijven kunt stapelen, dan zal de kans op een serieuze meerwaarde alleen maar toenemen als het bedrijf goed in de markt ligt, uitbreid en/of wordt verkocht aan een grotere onderneming. Slechts een kleine minderheid van de beginnende bedrijven zal er echter in slagen om een grote meerwaarde te creëren, zodat je kaarten niet in alle gevallen gunstig zullen zijn. Het is echter wel zo dat je je op deze manier wel in staat bent om te beoordelen welk bedrijfsidee en management team een goede kans van slagen heeft. De eerste medewerkers van bedrijven zoals Apple, Google en Microsoft werden uiteindelijk ook op deze manier miljonairs.

Breid je kennis en vaardigheden uit

Door je kennis en vaardigheden uit te breiden op een bepaald vlak, kun je uiteindelijk een zelfstandige expert worden. Als je een verkoopbare vaardigheid weet te ontwikkelen en daarnaast je onafhankelijkheid kunt behouden, dan bestaat er een reële kans dat je veel beloningen binnen kunt halen. Op deze manier hebben onder andere topsporters, auteurs en entertainers hun rijkdom ook vaak weten te verwerven. In het algemeen zal een zelfstandige expert aanzienlijk grotere winstkansen hebben dan bijvoorbeeld iemand die in dienst is van een bedrijf. Er zijn echter ook bepaalde risico’s waar je rekening mee dient te houden en tevens zul je met iets bijzonders moeten komen. Je succes ligt op deze manier dan ook helemaal in je eigen handen en wordt, door mensen met die een specifieke vaardigheid hebben verworven, als een populaire manier om hun eigen wegen te bepalen.

Het handelen in onroerend goed. 

Het kopen, ontwikkelen en weer verkopen van onroerend goed is een gevestigde manier om een aanzienlijke vermogenspositie op te bouwen. Een van de meest belangrijke aspecten die dan echter om de hoek komen kijken, is dat door geld te lenen je te maken krijgt met een hefboomwerking op je investering. Stel dat je 200.000 euro hebt geleend en 50.000 euro van je eigen vermogen hebt gebruikt om een woning te kopen voor 250.000 euro, dan heeft de woning een toegevoegde waarde gekregen en kun je deze verkopen voor 400.000 euro. Het pand is dan met 60 procent in waarde gestegen, terwijl de 50.000 euro nu verviervoudigd is en zal zijn gegroeid tot een bedrag van 200.000 euro. Om dit te bereiken moet je echter altijd wel de juiste eigenschappen binnen de goede gebieden weten te selecteren en deze op een verstandige manier ontwikkelen. Je zult bovendien bepaalde risico moeten durven nemen op de vastgoedmarkt. Op de lange termijn blijft dit echter een bewezen manier om rijkdom te kunnen vergaren.

Creëer een aandelen- en obligatieportefeuille

Door een portefeuille van aandelen en obligaties te creëren, kun je eveneens je weg naar rijkdom plaveien Indien je gestage investeringen in aandelen kunt doen voor de duur van een lange periode, dan is het zaak om verstandige keuzes te maken en de dividenden opnieuw te investeren. Alleen dan zul je in staat zijn om een omvangrijke basis voor rijkdom te bouwen. Natuurlijk kunnen de gekochte waardepapieren in waarde dalen, maar uiteraard ook stijgen, waardoor een groot aantal kleine beleggers geen zin meer hebben in beleggen als hun portefeuille minder geld op gaat leveren. Op de lange termijn aandelen zijn echter prima te gebruiken als investering in je vermogen en bovendien ook nog eens erg goed om te zetten in contanten. Beurscrashes zullen je in staat stellen om je slag te slaan bij het kopen van waardepapieren, mits je tenminste beschikt over genoeg vermogen en stalen zenuwen.

Het ontvangen van een erfenis

Het erven van een zekere rijkdom zal sterk worden geholpen op het moment dat je geboren bent om een succesvolle, en in het bijzonder ook een rijke, familie. Wanneer dit echter niet het geval is, zou je nog een kans maken op een grote erfenis door op een slimme manier een huwelijkspartner aan de haak te slaan, en te trouwen in gemeenschap van goederen natuurlijk.

Wat meer risicovolle wegen naar rijkdom

Hieronder hebben we nog een aantal manieren voor je op een rijtje gezet om je kans op rijkdom te vergroten. Deze manieren zijn overigens niet per se slecht, maar wel wat risicovoller. Je zult dus een heldere afweging moeten maken als je je droom van rijkdom na wilt jagen op de volgende manieren.

Hard werken met een vast arbeidscontract, zoveel mogelijk geld sparen tegen een zo hoog mogelijke rentevergoeding en zoveel mogelijk proberen te bezuinigen op allerlei uitgaven, zijn manieren die in de praktijk het meest verstandig zijn gebleken. Deze manieren gaan immers gepaard met minder financiële risico’s. Daar staat echter wel tegenover dat dit niet echt effectieve methodes blijken te zijn om rijk te worden. Je moet er overigens wel altijd rekening mee houden dan je stappen zet die binnen je budget passen, maar op het moment dat je serieus geld wilt te verdienen, zal je een enorme boost moeten geven aan je inkomen, of zul je op zoek moeten gaan naar manieren om je kapitaal uit te breiden. Om dit te doen, kun je één van de eerder genoemde ideeën gebruiken.

Door inventief te zijn en iets te verzinnen dat andere mensen nodig zullen hebben kun je eveneens rijk worden. Je moet dan wel je ideeën in een vroeg stadium patenteren zodat anderen hier niet mee aan de haal kunnen gaan. Door alle licenties op je uitvinding te gebruiken, kun je uiteindelijk profiteren van de royalty’s die eraan zijn verbonden. Dit is overigens geen eenvoudige weg om te bewandelen als je streeft naar rijkdom. Sommige uitvinders zijn echter rijk geworden op deze manier, maar het veiligstellen van het patent is een zwaar proces en ook het ondertekenen van een goede licentieovereenkomst is allerminst eenvoudig te noemen. Maar gelukkig zijn er een heleboel grote ondernemingen die van buitenaf innovaties aantrekken en deze op de markt brengen. Je kansen zijn dus niet per definitie gedoemd om te mislukken.

Gokken, zoals door mee te doen aan een loterij of te gaan pokeren voor grote sommen geld, heeft al aardig wat mensen rijkdom gebracht. Deze wegen bewandelen kan dus absoluut succesvol zijn, maar de cijfers zijn niet om erg gunstig te noemen. Gokken kan om die reden dan ook niet echt worden gezien als een ideale manier om te proberen rijk te worden. Bij voorkeur ga je deze methode dan ook niet gebruiken in je poging om rijkdom te vergaren. Beter leg je je toe op één van de eerder genoemde, meer veilige, methodes.

Rijkdom maakt niet altijd gelukkig

Er zijn in de regel meer belangrijke dingen in het leven dan het vergaren van extreme rijkdom. Wie als een rijkaard wil eindigen, zal zich immers vaak erg onbemind maken, zich enorm eenzaam gaan voelen en een slechtere gezondheid gaan ontwikkelen Op momenten dat je echter weet hoe je kunt genieten van een evenwichtig leven en daarnaast de nodige rijkdom hebt weten te verkrijgen, dan moet je die kans zeker niet laten schieten. Het dromen van extreme rijkdom is voor iedereen vrij, en de wegen om dit doel te bereiken staan voor iedereen open, dus plan je route en geniet van, hopelijk een erg succesvolle, reis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20