Deze bekende techaandelen vallen uit de gratie van Goldman Sachs: dalingen tot 20 procent niet uitgesloten

De zakenbank Goldman Sachs heeft de afgelopen dagen een aantal techaandelen op het verkooplijstje gezet. De bank sluit dalingen tot 20 procent niet uit.

Twee bekende namen uit de techwereld hebben van Goldman Sachs recent een verkoopadvies gekregen. Het eerste bedrijf dat momenteel niet hoog staat aangeschreven bij Eric Sheridan, een analist van Goldman Sachs, is Twitter. Hij hanteert op dit moment een koersdoel van 60 dollar. Dat ligt in lijn met de huidige koers van het socialemediaplatform.

“Geen significante vooruitgang”

In werkelijkheid blijft Sheridan in het algemeen positief over de hele Amerikaanse internetsector en ziet hij voor de sector een aanzienlijke marge voor groei op lange termijn en een verbetering van de operationele efficiëntie. Alleen draagt de analist momenteel het aandeel van Twitter niet hoog in het vaandel. Om te beginnen is hij van oordeel dat de waardering nu “uitgerekt” is. Voorts heeft de microblogsite volgens Sheridan geen significante vooruitgang geboekt op het gebied van innovatie.

Sheridan is niet overtuigd van het vermogen van de groep om een breder publiek aan te spreken of over de mogelijkheden om meer opbrengsten te halen bij het huidige publiek. In die zin ziet de analist Twitter eerder als een redactioneel platform dan als een echt socialmediaplatform dat kan concurreren met Facebook en Snap (het bedrijf achter Snapchat red.), twee bedrijven die op het kooplijstje van Sheridan staan.

AirBnB ook op verkooplijstje

AirBnB is het tweede grote techbedrijf dat volgens Goldman Sachs in de etalageramen moet geplaatst worden. Sheridan hanteert een koersdoel van 132 dollar, wat neerkomt op een daling van 20 procent tegenover de huidige koers. Momenteel wordt het aandeel verhandeld voor zo’n 165 dollar.

Opvallend genoeg heeft Sheridan wel een aantal goede zaken te zeggen over AirBnB. Zo noemde hij het bedrijf in zijn analyse een marktleider binnen z’n sector met aantrekkelijke groeimogelijkheden. De analist verwacht zelfs een jaarlijkse omzetgroei van 21 procent in de komende vijf jaar en een aangepaste winstmarge van 32 procent in 2026.

Sheridan stelt zich wel vragen bij de huidige beurswaardering. Hij denkt dat de risico-opbrengstverhouding eerder negatief is vanwege de volatiele reisomstandigheden in de toekomst en een steeds fellere concurrentie. (mah)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20