Deze banken verhogen de komende weken de spaarrentes

Het is allesbehalve stil op de spaarmarkt. De vier grootbanken hebben aangekondigd dat ze binnenkort de spaarrentes zullen verhogen. Ook enkele kleinere spelers wijzigen de spaartarieven.

Waarom is dit belangrijk?

Een ECB-rente op recordhoogte zet veel banken aan om hun spaarders betere voorwaarden te geven. Ze krijgen namelijk zelf een hogere vergoeding op het overtollige spaargeld dat ze parkeren bij de monetaire instelling.

Context: De ECB betaalt de banken momenteel een depositorente van 4 procent op het geld dat ze parkeren in Frankfurt. Voor de start van de zomer van 2022 moesten de financiële instellingen nog een strafrente van 0,5 procent betalen op die deposito's.

  • Ze zijn daarom bereid om de spaarders hogere spaarvergoedingen uit te betalen. De ene bank gaat daar verder in dan de andere. Hoe dan ook zien we dat meer en meer spaarboekjes minstens 2 procent opbrengen.

Welke banken verhogen in nov

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer