Denemarken vermoedt gesjoemel met coronatesten in VAE, vluchten opgeschort

Denemarken schort gedurende vijf dagen vluchten vanuit de Verenigde Arabische Emiraten (VAE) op. Het Scandinavische land, dat voor alle inkomende vliegtuigreizigers een negatieve coronatest van maximum 24 uren oud eist, heeft vermoedens van onregelmatigheden met de tests.

Dubai staat wagenwijd open

‘Alle commerciële vluchten vanuit de Verenigde Arabische Emiraten worden voor vijf dagen geannuleerd, tijd om te verzekeren dat de vereiste negatieve test een echte opsporingstest is die correct werd uitgevoerd’, aldus Transportminister Benny Engelbrecht.

De Deense autoriteiten hebben een aanwijzing gekregen dat de tests in Dubai in twijfel kunnen worden getrokken. Men wil ervoor zorgen dat de screening niet mislukt en er geen valse tests kunnen worden gekocht, luidt het. Terwijl andere toeristische bestemmingen zware beperkingen opleggen om de gezondheidscrisis te beheersen, houdt Dubai de deuren wagenwijd open voor toeristen.

284 gevallen van virusvarianten

Denemarken, met 5,8 miljoen inwoners, heeft sinds eind december drastische beperkingen opgelegd om de nieuwe golf van de pandemie te bestrijden. Het land maakt zich vooral zorgen over de meer besmettelijke varianten van het coronavirus. Er zijn momenteel 283 gevallen van de Engelse variant geregistreerd, die naar verwachting medio februari dominant zal worden, en één geval van de Zuid-Afrikaanse variant. Dat betrof een persoon die in Dubai had verbleven.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20