Dubai opent zijn grenzen voor al wie 4.250 euro per maand verdient

Geconfronteerd met het verlies van 900.000 jobs als gevolg van de pandemie, probeert Dubai nu buitenlandse telewerkers aan te trekken. Maar enkel wie kan bewijzen dat ie meer dan 4.250 euro per maand verdient, is welkom.

Wie zich in de Verenigde Arabische Emiraten wilde vestigen, kon dat tot nog toe enkel mits een formeel werkaanbod van een lokale werkgever. Maar de pandemie verandert alles. ‘Buitenlandse professionals zullen nu in Dubai kunnen wonen terwijl ze in het buitenland werken’, schrijft Gulf News. ‘En dat zonder inkomstenbelasting te betalen, noch in hun thuisland, noch in de VAE.’

Dubai, een ‘model’ in de strijd tegen Covid-19

Het nieuwe visum is toegankelijk voor onderdanen van 98 landen. Het wordt gepromoot door het Directoraat-Generaal voor Residentie en Buitenlandse Zaken. Bedoeling is om langeafstandswerknemers aan te trekken die een jaar willen wonen ‘in een van de belangrijkste toeristische en zakelijke bestemmingen ter wereld en tegelijkertijd willen genieten van een veilige, luxueuze levensstijl, ondersteund door een betrouwbaar digitaal netwerk dat een goede internetverbinding garandeert’.

Een groot deel van de wegtrekkende expats zijn arbeiders uit India, Pakistan en Afghanistan. Zij zijn de goedkope werkkrachten die de megalomane bouwwoede van de emirs mogelijk maken. Maar ook hogerop op de sociale ladder is de exodus voelbaar. En daar is de impact op de economie van Dubai veel harder voelbaar. Het emiraat dreigt zowat 10 procent van zijn bevolking te zien vertrekken op enkele maanden tijd. Tijd dus om in de tegenaanval te gaan.

Dubai: een model in de strijd tegen de pandemie

Dubai wordt als model erkend in de strijd tegen de pandemie. Het emiraat, dat sinds 7 juli internationale toeristen verwelkomt, heeft veiligheids- en hygiëneprotocols ingevoerd die de heropening van de meeste bedrijfssectoren hebben toegelaten. Hotels, restaurants, toeristische attracties, water- en pretparken, stranden, winkelcentra, maar ook scholen en universiteiten.

Dubai kreeg recent ook de ‘Safe Travels’-classificatie toegekend door het World Travel & Tourism Council (WTTC) voor zijn inspanningen in de strijd tegen Covid-19.

Dubai probeert met alle middelen de massale uittocht van expats, veroorzaakt door de economische gevolgen van de Covid-19-pandemie, te vertragen. Op korte termijn worden niet minder dan 900.000 jobs bedreigd.

Wel is het het nieuwe visum enkel toegankelijk voor mensen die kunnen bewijzen dat ze over een maandelijks inkomen van ongeveer 4.250 euro beschikken.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20