Delhaize pakt uit met ongelukkige titel op folder: ‘Samen kunnen vieren is het mooiste cadeau’

Traditiegetrouw pakt Delhaize naar aanleiding van de feestdagen uit met een kerstfolder. Dit jaar kunnen we ons wel enkele vragen stellen bij de gekozen titel op de cover: ‘Samen kunnen vieren is het mooiste cadeau!’.

Delhaize lanceert drie folders. In elk van de folders heeft de winkelketen het over hoe fijn het is om samen kerst te vieren. In de drankenfolder staat bijvoorbeeld de titel ‘Samen klinken’. Dergelijke titels komen een beetje ongelukkig nu we geen familie of vrienden mogen uitnodigen tijdens de kerstperiode.

De cover van de feestgids van Delhaize.

De federale regering heeft vorige week beslist om de coronamaatregelen wat het sociaal contact betreft de handhaven tijdens de kerstperiode. Dat betekent dat we niemand, op het knuffelcontact na, mogen uitnodigen voor kerst of oudejaarsavond. Alleenstaanden mogen op kerstavond en kerstdag tot twee personen tegelijk uitnodigen.

Volgens Roel Dekelver, woordvoerder van Delhaize, zijn de titels in de folders niet ongelukkig gekozen. ‘Samen betekent hier: met je gezin, met je bubbel. Niet samen met duizend man. We willen benadrukken dat wat wél samen kan, een glas drinken met je gezinsleden of je buren, binnen alle restricties, ook mooi kan zijn. Dat de essentie van de feesten toch bewaard zal blijven dit jaar’, zegt hij aan Het Nieuwsblad.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20