De vintage vliegende auto bestaat al en u kan hem kopen

We vergeten het wel eens, maar de eerste functionele vliegende auto is eigenlijk al 50 jaar oud.

In Duitsland, in de Verenigde Staten, in Zuid-Korea. Overal werken ingenieurs aan de vliegende auto. Waarbij we eigenlijk vergeten dat de Taylor Aerocar al vijftig jaar oud is. Eén van die auto-vliegtuighybrides wordt in januari geveild.

100 kilometer per uur

De Taylor Aerocar is bijna een unicum. Er zijn slechts vijf wagens gemaakt. Hij ziet er een beetje uit als het liefdeskind van een Fiat en een Cessna, maar hij vliegt wel degelijk. Het ding haalde ook behoorlijke snelheden voor vijftig jaar geleden.

In uitgeplooide staat.

De Taylor Aerocar, die trouwens opstijgt op een gewone startbaan of autosnelweg, zo u wil, haalt topsnelheden van 100 kilometer per uur op de weg. In de lucht gaat het aan een gezapige 217 kilometer per uur.

Nu mag u er natuurlijk niet meer mee in de lucht, maar de Aerocar was wel het eerste vliegtuigje waarmee u ook op de autosnelweg mocht rijden.

1 miljoen dollar

En zo is er nu dus eentje te koop. Deze Taylor Aerocar uit 1954 gaat onder de hamer in januari bij Barret-Jackson. Enkele jaren geleden raakte een gelijkaardig exemplaar verkocht voor 1 miljoen dollar. Er is echter geen minimumbod voorzien.

Hier ziet u het wagentje nog eens apart:

Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Maxime Hérion
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Meer Auto