Boeing en Porsche werken aan vliegende elektrische auto

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en de Duitse sportwagenbouwer Porsche voorspellen dat de technologie in het komende decennium zal versnellen.

Dat hebben de twee partijen gemeld. Financiële details over de plannen werden niet meegedeeld. Airbus en Porsche geven voorlopig ook geen streefdatum voor de marktintroductie van hun vliegende auto.

Snelheid en efficiëntie

Boeing en Porsche willen de mogelijkheden van de stedelijke luchtvaart onderzoeken. Op die manier hopen de twee partners het stadsverkeer naar het luchtruim uit te breiden. De vliegende elektrische wagen zal verticaal stijgen en landen. 

Porsche verwijst naar een eigen studie waaruit blijkt dat de introductie van het stedelijk luchtvervoer vanaf het midden van volgend decennium een sterke versnelling zou kunnen kennen. Dat is volgens de Duitse autobouwer een reden om zich nu op die evoluties te beginnen focussen.

Porsche zegt dat nieuwe transportopties de reiziger sneller en efficiënter zullen kunnen verplaatsen dan de huidige transportmiddelen. De nieuwe oplossingen zouden bovendien goedkoper en flexibeler zijn. 

Chaotisch stadsverkeer

De technologie moet echter nog een aantal hindernissen overwinnen. Zo is er nood aan een beheerssysteem voor het luchtverkeer, dat in staat moet zijn een chaotische stadsomgeving onder controle te houden.

Over de hele wereld werken bedrijven uit transport en technologie aan de ontwikkeling van drones en andere toepassingen die stedelijk transport kunnen verbeteren.

De Duitse startup Volocopter, ondersteund door Daimler en de Chinese Zhejiang Geely Holding Group, voltooide onlangs een testvlucht in Stuttgart met een prototype dat eruit ziet als een kruising tussen een helikopter en een drone.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20