Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 04 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Boeing en Porsche werken aan vliegende elektrische auto

Logo Business AM
Economie

11/10/2019 | Marc Horckmans | 2 min leestijd

De Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing en de Duitse sportwagenbouwer Porsche voorspellen dat de technologie in het komende decennium zal versnellen.

Dat hebben de twee partijen gemeld. Financiële details over de plannen werden niet meegedeeld. Airbus en Porsche geven voorlopig ook geen streefdatum voor de marktintroductie van hun vliegende auto.

Snelheid en efficiëntie

Boeing en Porsche willen de mogelijkheden van de stedelijke luchtvaart onderzoeken. Op die manier hopen de twee partners het stadsverkeer naar het luchtruim uit te breiden. De vliegende elektrische wagen zal verticaal stijgen en landen. 

Porsche verwijst naar een eigen studie waaruit blijkt dat de introductie van het stedelijk luchtvervoer vanaf het midden van volgend decennium een sterke versnelling zou kunnen kennen. Dat is volgens de Duitse autobouwer een reden om zich nu op die evoluties te beginnen focussen.

Porsche zegt dat nieuwe transportopties de reiziger sneller en efficiënter zullen kunnen verplaatsen dan de huidige transportmiddelen. De nieuwe oplossingen zouden bovendien goedkoper en flexibeler zijn. 

Chaotisch stadsverkeer

De technologie moet echter nog een aantal hindernissen overwinnen. Zo is er nood aan een beheerssysteem voor het luchtverkeer, dat in staat moet zijn een chaotische stadsomgeving onder controle te houden.

Over de hele wereld werken bedrijven uit transport en technologie aan de ontwikkeling van drones en andere toepassingen die stedelijk transport kunnen verbeteren.

De Duitse startup Volocopter, ondersteund door Daimler en de Chinese Zhejiang Geely Holding Group, voltooide onlangs een testvlucht in Stuttgart met een prototype dat eruit ziet als een kruising tussen een helikopter en een drone.


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton