De Amerikaanse midterms: inzetten op verkiezingsfraude is prima recept voor succes

De Amerikanen trekken dinsdag naar de stembus. Ze zullen een volledige Kamer van Afgevaardigden en 34 (van de 100) senatoren kiezen. Samen met de polarisatie in het land, is ook het geweld tegenover politici sinds de presidentsverkiezingen van 2020 toegenomen. De Amerikaanse president Biden zei woensdag “dat volgende week niets minder dan de toekomst van de democratie” op het stembiljet staat.

Waarom is dit belangrijk?

Honderden Republikeinse kandidaten voor verkiesbare posities zijn ‘election deniers’ of mensen die de hypothese steunen dat de presidentsverkiezingen van 2020 werden vervalst. Nooit is daarvan een bewijs door een rechtbank weerhouden. Maar inzetten op verkiezingsfraude dient niet enkel de polarisatie, het lijkt ook een prima recept voor succes.

De essentie

Verontrustend: De 'Big Lie' triomfeert

  • In de Amerikaanse 'swing states' - staten die eens Democratisch, dan weer Republikeins stemmen - Nevada, Pennsylvania, Arizona, Michigan en Minnesota zouden liefst 58% van de Republikeinse kandidaten de ‘Grote Leugen’ steunen. 
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.