De Afrika Cup is ‘incontournable’ geworden

Samengevat. De Afrika Cup (Coupe d’Afrique des Nations, CAN), ooit een ondergewaardeerd voetbaltoernooi, transformeert in een wereldwijd evenement, met toenemende belangstelling en substantiële economische impact. De competitie illustreert de opkomende kracht van Afrikaans voetbal, zowel op het veld als in economische termen.

Waarom is dit belangrijk?

Deze evolutie weerspiegelt de groeiende invloed van Afrikaans voetbal op het wereldpodium, aangevoerd door opmerkelijke prestaties zoals die van Marokko in de Wereldbeker. Dit heeft geleid tot meer internationale aandacht, investeringen en economische kansen voor het continent.

In het nieuws. De Afrika Cup, ooit een bescheiden evenement, heeft nu de aandacht van miljoenen fans wereldwijd.

  • Afrikaanse spelers maken 6% uit van de selectie in de Europese topcompetities, blijkt uit onderzoek van KPMG. Dit jaar zijn alle grote namen van de partij: Salah (Egypte), Sané (Senegal) en Osimhen (Nigeria).
  • Met een toenemend aantal sponsors en een recordaantal kijkers, is het toernooi een belangrijk sportief en commercieel evenement geworden.
  • De editie van dit jaar
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer