De 7 beste Bitcoin wallets om je cryptocoins in op te slaan

Digitale munteenheden met als belangrijkste naam ‘Bitcoin’ moesten in eerste instantie een alternatief bieden voor de door de overheden gesteunde valuta’s. Bitcoin moest het dan ook binnen de financiële en economische wereld gaan opnemen als ‘valuta van het volk’ tegen onder meer de Amerikaanse dollar. De explosieve groei in waarde die Bitcoin net als tal van andere cryptocoins op verschillende momenten heeft laten optekenen heeft ze echter ook op de radar van investeerders laten verschijnen. Voor het opslaan van jouw cryptocurrencies geldt (zeker over de langere termijn) dat er altijd gebruik moet worden gemaakt van een veilige portefeuille of ‘wallet’. Door de jaren heen zijn er echter zoveel verschillende wallets op de markt verschenen dat het moeilijk wordt om het kaf van het koren te scheiden Wij namen die uitdaging aan en stellen je graag de 7 beste Bitcoin wallets van het moment voor!

1. Coinbase

Eén van de bekendste in de oren klinkende bedrijven uit de cryptowereld is ongetwijfeld ‘Coinbase’. Op moment van schrijven is dat niet alleen één van de belangrijkste cryptocurrency exchanges, daarnaast heeft het bedrijf ook de ‘Coinbase Wallet’ gelanceerd. Ondanks het feit dat je bij Coinbase over de mogelijkheid beschikt om je tokens gewoon op het exchange-platform te laten staan, wordt dat in de praktijk niet aangeraden. Handelsplatformen zoals Coinbase zijn namelijk het doelwit van hackers. Ondanks het feit dat Coinbase er om bekend staat een ongelofelijk veilig platform te zijn, is en blijft voorkomen altijd beter dan genezen. Om hun gebruikers de best mogelijke veiligheid te kunnen garanderen voor hun cryptocurrency holdings heeft Coinbase er dan ook voor gekozen om uit te pakken met een speciale, mobiele applicatie. De Coinbase Wallet is niet alleen één van de veiligste, maar tegelijkertijd ook één van de eenvoudigste cryptocurrency wallets op de markt.

De mobiele Coinbase applicatie welke dienst doet als wallet, maakt het niet alleen maar mogelijk om er Bitcoin in op te slaan. Ook andere cryptocurrencies zoals bijvoorbeeld Litecoin en Ethereum worden ondersteund. Ook het opslaan van de zogenaamde ERC-20 tokens is perfect mogelijk in de Coinbase Wallet. Bovendien kan je er de wereld van de gedecentraliseerde applicaties mee ontdekken en is het mogelijk om er al je ERC721 collectibles in op te slaan. De Coinbase Wallet is zowel beschikbaar voor iOS als voor Android systemen.

2. Trezor hardware wallets

Met de Trezor One en de Trezor T heeft het Tsjechische bedrijf ‘Trezor’ één van de veiligste systemen op de markt gebracht voor het opslaan van je bitcoins en andere cryptocoins. Er worden heel wat uiteenlopende voordelen toegeschreven aan het gebruik van één van de hardware wallets die door Trezor zijn gelanceerd, namelijk:

  • Ze zijn speciaal ontwikkeld voor het veilig opslaan van cryptocurrencies;
  • Je kan er niet alleen Bitcoin, maar ook andere cryptocoins op opslaan;
  • Ze bieden je een doeltreffende opslagmethode welke los staat van het internet;

Bovenstaande voordelen zijn eigenlijk nog maar het puntje van de ijsberg. Ook wanneer je Trezor hardware wallet bijvoorbeeld wordt gestolen, kan je nog steeds aan je portefeuille met cryptocurrencies. Belangrijk is daarbij wel dat je de herstelwoorden op een aparte plaats van het systeem bewaart. Raak je jouw Trezor hardware wallet dan kwijt of wordt ze gestolen? Dan kunnen de herstelwoorden je alsnog helpen om je cryptocurrencies terug te claimen. Oef!

3. Ledger hardware wallets

Niet alleen Trezor, maar ook het Franse bedrijf ‘Ledger’ heeft door de jaren heen verschillende hardware wallets voor cryptocurrencies op de markt gebracht. Het gaat hierbij om:

  • De Ledger Blue;
  • De Ledger Nano S;
  • De Ledger Nano X;

Ondanks het feit dat elk type hardware wallet in de basis uiteraard hetzelfde doet (namelijk het veilig opslaan van je cryptocurrency tokens) zijn er onderling tussen de verschillende systemen toch een aantal niet onbelangrijke verschillen op te merken. Zo beschikt de Ledger Nano X bijvoorbeeld over een bluetooth verbinding waardoor communicatie met andere (mobiele) systemen tot de mogelijkheden behoort. Ook heeft de Ledger Nano X in tegenstelling tot de Ledger Nano S wel degelijk een ingebouwde accu. Zo kan ze altijd en overal worden gebruikt zonder dat er een extra systeem is vereist. Experts zijn het er met elkaar over eens dat (zeker voor de lange termijn) hardware wallets zoals die van Ledger één van de veiligste mogelijkheden zijn om cryptocurrencies op op te slaan.

4. Electrum

Eén van de oudste Bitcoin wallets op de markt luistert naar de naam ‘Electrum’. Daar waar er inmiddels heel wat zogenaamde multi-wallets op de markt zijn verschenen, blijft Electrum trouw aan haar roots. Dat betekent dat je er uitsluitend je BTC-tokens op kan opslaan. De software wordt geïnstalleerd op je computer, je tablet of je smartphone waarna je jouw Bitcoin op het systeem zelf gaat opslaan. Dat is veilig, maar brengt ook de nodige risico’s met zich mee. Mocht je systeem gestolen worden, opgaan in een brand of op een andere manier vernietigd worden, kan dat als gevolg hebben dat je portefeuille verloren gaat. Gelukkig beschikt Electrum wel over een mogelijkheid om jezelf terug toegang te kunnen verschaffen tot jouw cryptocurrency portefeuille. Voor mensen die uitsluitend houder zijn van Bitcoin en geen multi-wallet willen gebruiken is Electrum zeker een te overwegen keuze.

5. Blockchain.info

Wil je graag altijd en overal toegang hebben tot jouw Bitcoin holdings? In dat geval ben je vaak aangewezen om te kijken in de richting van een online wallet. Het gaat hierbij dus om een portefeuille die je door middel van een speciale (en erg complexe) portemonnee-ID in combinatie met het door jou ingestelde wachtwoord kan openen. Eén van de veiligste online cryptocurrency wallets is ongetwijfeld ‘Blockchain.info’. Niet alleen staat die wallet er om bekend erg veilig te zijn, daarnaast maakt ze het mogelijk om marktactiviteiten op te volgen en kunnen gedetailleerde statistieken en grafieken worden bekeken. Buiten Bitcoin biedt Blockchain.info op moment van schrijven ook ondersteuning voor Bitcoin Cash en Ethereum.

6. Robinhood

Bij traditionele beleggers zal de naam ‘Robinhood’ ongetwijfeld bekend in de oren klinken. Robinhood begon dan ook als een gratis handelsplatform voor aandelen. Inmiddels is ze echter sterk uitgebreid en biedt ze ook ondersteuning voor cryptocurrencies. Robinhood fungeert niet alleen als Bitcoin wallet, maar biedt tegelijkertijd ook de mogelijkheid om je cryptocurrencies te verhandelen. Daarmee komt ze in het vaarwater terecht van andere partijen waaronder de eerder besproken Coinbase. Toch heeft Robinhood één cruciaal voordeel ten opzichte van andere partijen. Er wordt zowel voor het aan- als verkopen van Bitcoin immers geen commissie door het platform in rekening gebracht.

7. Exodus

Last but not least is er nog de Exodus wallet voor het opslaan van je bitcoins en andere cryptocoins. Die wallet werd gelanceerd in juli 2016 en biedt niet alleen ondersteuning voor Bitcoin, maar ook voor Ethereum evenals tal van verschillende, andere altcoins. Vergelijkbaar met Electrum is ook Exodus een software wallet. Ze profileert zich vooral als instapwallet voor mensen die nog nooit van een exchange of handelsplatform gebruik hebben gemaakt. De Exodus-interface is dan ook vrij van technische poespas waardoor het beheren van je cryptocoins nog nooit eerder zo eenvoudig was. De Exodus software biedt gebruikers overigens een drie-in-één oplossing. Ze bestaat dan ook uit:

  • De cryptocurrency wallet;
  • Een portfolio onderdeel;
  • De Exodus exchange;

Bovenstaande zorgt ervoor dat je met Exodus je portefeuille met cryptoholdings op geen enkel moment uit het oog zal verliezen. Wil je op een bepaald ogenblik profiteren van een dip of net een piek in de markt? Dan kan je ook meteen aan het handelen slaan. In het bijzonder voor de nog onervaren cryptocurrency investeerders is Exodus zeker één van de beste Bitcoin wallets die op moment van schrijven op de markt zijn terug te vinden.

Meer