Belg heeft gemiddeld 97 euro aan cash in zijn portefeuille zitten

In de portefeuille van de gemiddelde Belg bevindt zich ’s ochtends gemiddeld 97 euro aan bankbiljetten en munten. Dat is een opvallend weetje uit een onderzoek van de Europese Centrale Bank (ECB) over betalen.

Waarom is dit belangrijk?

Hoewel de Belgische gezinnen almaar digitaler betalen, is er geen draagvlak voor een afschaffing van cash geld. Dat betekent ook dat ze de afbouw van het aantal geldautomaten maar matig kunnen appreciëren.

De digitalisering in cijfers:

  • Gemiddeld 45 procent van de consumenten gebruikt cash om te betalen in de winkel, tegenover nog 57 procent in 2019. De meeste betalingen in België gebeuren dus via kaart of smartphone.
  • België is daarmee een van een handvol landen in de eurozone waar de digitale betalingen belangrijker zijn geworden dan cashbetalingen.
  • Heel wat consumenten tikken ook voor kleine betalingen nog steeds liever hun pincode in. Terwijl in de eurozone gemiddeld 62 procent v
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer