De 5 beste aandelen volgens ‘The Big Short’-belegger Michael Burry

De legendarische Wall Street-belegger Michael Burry geldt als een doemprofeet. Toch zijn er ook aandelen waarvoor hij en zijn firma heimelijk een gouden toekomst prognosticeren. De financiële website Insider Monkey lijstte de vijf beleggingen op die het grootste deel van de portefeuille van Burry’s fonds Scion Asset Management in beslag nemen.

Waarom is dit belangrijk?

De top beleggingskeuzes van Burry zijn een goede indicator van ‘s mans algemene visie op de economie. De belegger is een van de beroemdste persoonlijkheden op Wall Street geworden door de crash van de Amerikaanse hypotheekmarkt, die de Grote Recessie inluidde, te voorspellen. Nu uit hij vooral zijn bezorgdheid over de inflatie.

Michael Burry, hoofd van het in Californië gevestigde beleggingsfonds Scion Asset Management, beheert meer dan 2 miljard dollar aan activa. Het merendeel van zijn beleggingen zit in de sectoren consumentengoederen, diensten en tech.

 • De top vijf holdings van zijn hedgefonds, volgens de laatste gegevens die eind juni 2021 bij de toezichthouder zijn ingediend, vertegenwoordigen meer dan 38 procent van de gehele portefeuille.
 • Insider Monkey is een site die informatie van ingewijden in de wereld van het beleggen, prijsgeeft. Voor deze lijst brachten ze ook het totale aantal hedgefondsen in kaart die een belang hebben in deze bedrijven.

Dit is de top vijf:

5. Walmart Inc.

Walmart Inc. (‘WMT’ op de New York Stock Exchange) staat op de vijfde plaats in de lijst. Het bedrijf is actief in de detailhandel en heeft zijn hoofdkantoor in Arkansas.

 • Eind juni 2021 bezat Burry, via Scion, callopties op 378.600 Walmart-aandelen, die 53,3 miljoen dollar waard zijn.
 • Dit vertegenwoordigt 2,56 procent van de portefeuille.
 • Documenten aan regelgevende instanties onthullen dat Walmart een nieuwe toevoeging is aan de Scion-portefeuille ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021.
 • Van andere hedgefondsen die door Insider Monkey worden gevolgd, is het in Washington gevestigde Fisher Asset Management een belangrijke aandeelhouder in het bedrijf, met 12,6 miljoen aandelen ter waarde van meer dan 1,7 miljard dollar.

4. The Kraft Heinz Company  

Op de vierde plaats: The Kraft Heinz Company (NASDAQ: KHC). Heinz is vooral bekend door z’n ketchup. In 2015 is de ketchupfabrikant gefuseerd met Kraft Foods; nu is het een voedings- en drankenmastodont gevestigd in Pennsylvania.

 • Uit de laatste gegevens blijkt dat Scion eind juni 2021 callopties bezat op meer dan 1,4 miljoen aandelen, die meer dan 58 miljoen dollar waard zijn.
 • Dit neemt 2,79 procent van de portefeuille in beslag.
 • De beleggingsfirma heeft het belang in de onderneming met 22 procent verhoogd in vergelijking met het eerste kwartaal.
 • Op 4 augustus rapporteerde The Kraft Heinz Company een winst per aandeel van 0,78 dollar in het tweede kwartaal. Daarmee versloeg het de marktramingen met 0,06 dollar.
  • De inkomsten over de drie maanden bedroegen 6,6 miljard dollar, wat de voorspellingen versloeg met 70 miljoen dollar.
 • Van de hedgefondsen die door Insider Monkey worden gevolgd, is Warren Buffetts firma Berkshire Hathaway een belangrijke aandeelhouder in The Kraft Heinz Company, met 325 miljoen aandelen met een waarde van meer dan 13 miljard dollar.

3. McKesson Corporation

Op de derde plaats: McKesson Corporation (NYSE: MCK), een in Texas gevestigd gezondheidszorg- en farmaceutisch bedrijf.

 • Documenten van Scion Asset Management ingekeken door Yahoo Finance onthullen dat Burry aan het einde van het tweede kwartaal callopties op 682.400 aandelen in het gezondheidszorgbedrijf bezat.
 • Dit vertegenwoordigt 6,26 procent van de portefeuille en is zo’n 130 miljoen dollar waard.
 • Het belang is een nieuwe toevoeging aan de portefeuille ten opzichte van het eerste kwartaal.
 • Van de hedgefondsen die door Insider Monkey worden gevolgd, is de in New York gevestigde firma Pzena Investment Management een belangrijke aandeelhouder in McKesson Corporation met 3,1 miljoen aandelen met een waarde van meer dan 609 miljoen dollar.

2. Alphabet Inc.

Alphabet Inc. (NASDAQ: GOOG) staat op de tweede plaats. Het is het moederbedrijf van Google, en is dus actief in de internet- en techsector. Het hoofdkantoor is gevestigd in Californië.

 • Scion Asset Management bezat aan het einde van het tweede kwartaal van 2021 callopties op 91.900 aandelen in het technologiebedrijf.
 • Dit belang is meer dan 230 miljoen dollar waard en vertegenwoordigt meer dan 11 procent van de portefeuille.
 • Eind juni had Burry het belang in het bedrijf met 15 procent vergroot ten opzichte van het eerste kwartaal van 2021.
 • Van de hedgefondsen die door Insider Monkey worden gevolgd, is het in Londen gevestigde beleggingsbedrijf TCI Fund Management een belangrijke aandeelhouder in het bedrijf met 2,9 miljoen aandelen met een waarde van meer dan 7,3 miljard dollar.

1. Facebook, Inc.

Facebook, Inc. (NASDAQ: FB) is Michael Burry’s absolute topaandeel. Het bedrijf behoeft natuurlijk geen introductie, maar voor wie de voorbije decennia op Mars vertoefde: Facebook, Inc. beheert het gelijknamige sociale mediaplatform en opereert vanuit Californië.

 • Uit de laatste deponeringen blijkt dat Scion Asset Management aan het einde van het tweede kwartaal callopties bezat op 941.200 aandelen in het socialemediabedrijf.
 • Dat is goed voor 15,7 procent van de portefeuille. De aandelen zijn meer dan 327 miljoen dollar waard.
 • Burry heeft het belang in het bedrijf met 72 procent verhoogd in vergelijking met het eerste kwartaal van 2021.
 • Aan het einde van het tweede kwartaal van 2021 hadden 266 hedgefondsen in de database van Insider Monkey belangen ter waarde van 42 miljard dollar in Facebook, Inc., een stijging ten opzichte van 257 in het voorgaande kwartaal ter waarde van 40 miljard dollar.

Dat CEO Mark Zuckerbergs geesteskind een sterke onderneming is, wekt geen verbazing meer. Toch is het markant dat zelfs een notoir tech-scepticus als Burry niet om het aandeel heen lijkt te kunnen.

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20