Dankzij deze kredietkaarten geniet je van een extra korting op je aankopen

Kredietkaarten bestaan in alle maten en vormen. Afhankelijk van wat je wenst, is de ene kredietkaart je al meer op het lijf geschreven dan de andere. TopCompare, een vergelijkingssite voor bankproducten, heeft een overzicht gemaakt van de beste kredietkaarten voor wie een deel van het aankoopbedrag wil terugkrijgen.

In ons land geniet je bij sommige kredietkaarten van een zogeheten cashbackfunctie. Concreet betekent dat dat je een deel van het aankoopbedrag kan terugvorderen. Bij dergelijke kaarten geldt er meestal wel een limiet op hoeveel geld je maandelijks of jaarlijks kan terugkrijgen. Voorts is de ene kredietkaart meer gericht op mensen die online winkelen, terwijl een andere kredietkaart mikt op de consumenten die graag een fysieke winkel bezoeken. Het is daarom belangrijk om niet blindelings voor kredietkaart met een cashbackfunctie te kiezen. Vergelijken blijft de boodschap.

Om je op weg te helpen heeft TopCompare zijn licht laten schijnen over de meest lucratieve kredietkaarten waarmee je een deel van het aankoopbedrag kan terugvorderen.

Online winkelen

Volgens TopCompare ben het best af met de Extra Mastercard of Visa Extra van Beobank als je graag online winkelt. Beide kaarten geven je een korting van 1 procent op je aankopen online en in een fysieke winkel. De korting geldt zowel voor aankopen in het buiten- als in het binnenland.

Je kan weliswaar niet onbeperkt kortingen verzamelen. Er geldt namelijk een limiet van 100 euro per kalenderjaar. Concreet betekent dat dus dat je een beroep kunt doen op de cashbackfuncitionaliteit tot een uitgavelimiet van 10.000 euro per jaar. Om één van die twee kredietkaarten te kunnen gebruiken, betaal je jaarlijks 20 euro.

Winkelen in het buitenland

Wie veel reist, kan een beroep doen op de kredietkaart Metal van de neobank Revolut. Net zoals bij de Extra-kredietkaarten van Beobank geniet je van een extra korting (in de vorm van een cashback) als je je kaart in een winkel gebruikt. Die korting blijft weliswaar beperkt tot 0,1 procent als je de kaart binnen Europa gebruikt. Wie winkelt buiten Europa geniet van een korting van 1 procent.

TopCompare merkt op dat de betaling moet gebeuren in een land waarvan Revolut de valuta’s accepteert. In totaal aanvaardt de neobank momenteel 31 valuta’s en vijf cryptomunten. Het prijskaartje van de kredietkaart kan sommige consumenten wel afschrikken: 13,99 euro per maand.

Reizen met de auto

Beobank heeft ook een kredietkaart op maat voor wie graag reist met de auto: Q8 World Mastercard. De jaarlijkse kostprijs is meteen een van de grootste troeven van de kaart. Om die kaart te gebruiken, betaal je 5 euro per jaar.

In tegenstelling tot de Extra-kredietkaarten blijft de korting in winkels beperkt tot 0,5 procent. Daar staat wel tegenover dat je geniet van een korting van 2 procent op je tankbeurten aan een benzinestation van Q8. Die korting geldt ook op stookolie (Q8 Mazout) en aankopen in een Q8-winkel. Gedurende de eerste drie maanden wordt de korting overigens verhoogd tot 4 procent.

Net zoals bij de andere kaarten van Beobank geldt er een limiet op hoeveel geld je kan terugvorderen via je kaart. De limiet bedraagt in dit geval 250 euro per kalenderjaar.

Winkelen in Carrefour

Tot slot is er de kredietkaart van Carrefour. “Het is strikt genomen geen cashback-kaart, maar het biedt wel een aantal interessante kortingen”, aldus TopCompare. Deze kaart is bedoeld voor de consumenten die regelmatig een bezoekje brengen aan een van de filialen van Carrefour. Dankzij de kaart Carrefour Visa Basic geniet je van kortingen tot 10 procent op een selectie van food- en non-foodproducten.

Die kaart stelt je ook in staat om via een puntensysteem te sparen voor een korting van 5 euro. Zo krijg je 1 punt per aankoopschijf van 2 euro. Eenmaal je 500 punten hebt verzameld, krijg je de korting. Je kan maandelijks tot 1.000 punten sparen.

Tot slot zijn er nog de zogeheten Visa Days. Elke donderdag krijg je een korting van 5 euro per 100 euro die je spendeert in een Carrefour-winkel. Per aankoopschijf van 40 euro bedraagt de korting 2 euro. De Visa Basic van Carrefour is de goedkoopste kredietkaart uit deze vergelijking van TopCompare. De kaart is namelijk gratis.

(am)

Lees ook:

Meer
Lees meer...
Markten
BEL20