Cryptomunt genoemd naar Elon Musk is in oktober gestegen met bijna 4.000 procent

Oktober was een topmaand voor Dogelon Mars (ELON), een cryptomunt genoemd naar Elon Musk, de CEO van Tesla. De waarde van die munt is in de herfstmaand gestegen met bijna 4.000 procent.

Het zal veel cryptobeleggers niet verbazen dat er een cryptomunt bestaat die genoemd is naar Musk, een uitgesproken fan van de crypto’s. Die munt draagt de naam Dogelon Mars en wordt niet toevallig verhandeld onder de ticker ELON.

Bijna 4.000 procent hoger

De waarde van ELON is in oktober gestegen met maar liefst 3.780 procent, meldt de cryptonieuwssite Cointelegraph. Sinds het begin van de maand november is de waarde van die munt wel gezakt met zo’n 30 procent tot 0,0000017 dollar. Met een marktkapitalisatie van ongeveer 940 miljoen dollar is ELON momenteel de 144e grootste cryptomunt op de markt.

Dogelon Mars heeft de sterke maandprestatie voornamelijk te danken aan de forse koersstijgingen eind oktober. Op 29 en 30 oktober is de waarde van die munt gestegen met zo’n 200 procent nadat de handelsplatformen OKEx en Crypto.com op 29 oktober hadden aangekondigd dat hun klanten voortaan kunnen handelen in ELON.

Rush op grapmunten

Oktober was hoe dan ook een topmaand voor heel wat grapmunten. Naast ELON kan ook Shiba Inu (SHIB) terugblikken op een mooie koersstijging. In de maand oktober is de waarde van die munt gestegen met ruim 850 procent tot een marktwaarde van 38,5 miljard dollar. De marktwaarde van SHIB oversteeg zelfs even die van Dogecoin (DOGE). De afgelopen vijf dagen is de SHIB-koers wel gezakt met 25 procent, waardoor het opnieuw DOGE moet laten voorgaan.

De waarde van Dogecoin is in oktober overigens gestegen met ongeveer 30 procent, een bescheiden stijging in vergelijking met SHIB of ELON. Die munt lijkt de jongste maanden niet altijd volop mee te kunnen profiteren van de rush op de grapmunten.

Evenzo steeg Samoyedcoin (SAMO) met ongeveer 2.925 procent om een marktwaardering van ongeveer 458 miljoen dollar te bereiken. Hoge Finance’s (HOGE) steeg met 2.923 procent in oktober tot een marktwaarde van 15 miljoen dollar.

“Telkens wanneer een van deze munten een beetje begint te stijgen, begint iedereen te denken dat dit de volgende onzinnige rally zou kunnen zijn”, zei Eric Wall, chief investment officer van het cryptobeleggingsfirma Arcane Assets, vorige week aan Wall Street Journal. “Het is een casino, en het is leuker dan een roulettetafel.”

(lp)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20