Crypto-miljardair: “Vertrek van Bitcoin-miners uit China is positieve zaak”

Ondanks de ‘ondermijning’ door China bestaat Bitcoin (BTC) nog steeds en vindt de gemeenschap rond de grootste cryptomunt constant nieuwe manieren om te overleven, zegt Mike Novogratz, de CEO van crypto-investeringsbank Galaxy Digital.

In het nieuws: Veel crypto-miners verlaten China na het harde optreden van het land tegen Bitcoin (BTC) (zo trekken ze onder meer naar Texas om hun geluk te beproeven). Galaxy Digital-CEO Mike Novogratz ziet de emigratie dus als een positieve ontwikkeling.

  • Novogratz legde aan persbureau Bloomberg uit dat ondanks China’s poging om Bitcoin te ondermijnen – zoals het verbieden van mining, het verbod op hefboomconstructies en zelfs het verbod op Bitcoin zelf op sommige plaatsen – de oorspronkelijke cryptomunt nog steeds springlevend is. 
  • “Bitcoin bestaat nog steeds en overleeft op veel manieren”, zei hij, eraan toevoegend dat de migratie van delvers uit China “een groot netto positief voor het ecosysteem” zou kunnen zijn.

Volatiliteit. De afgelopen weken, waarin de cryptomarkt een hoge volatiliteit kende met plotselinge prijscrashes over de hele linie, was een verbazingwekkend succesvolle test voor het crypto-ecosysteem als geheel, volgens Novogratz.

  • “We hadden een crash”, vatte Novogratz samen, verwijzend naar de daling van 65 procent in vergelijking met de recordpieken eerder dit jaar en voegde eraan toe:
  • “We hadden geen rechtszaken. Het systeem bleef werken zoals het hoorde te werken. Het is een zeer robuust systeem dat gebouwd is over een korte periode.”

“Digitaal goud”. Wat de publieke perceptie van het crypto-ecosysteem aangaat, benadrukte Novogratz nog maar eens dat Bitcoin het “digitale goud” is

  • “Goud bestaat al 3.000 jaar”, merkte hij op en hij ziet een parallel met ’s werelds populairste cryptomunt. “Ik verwacht dat Bitcoin de digitale versie van goud zal zijn voor de komende 3.000 jaar.”

DeFi en NFT’s. Novogratz stond ook even stil bij de recentere toevoegingen aan het crypto-ecosysteem, zoals gedecentraliseerde financiële diensten (of: DeFi) en niet-fungibele tokens (NFT’s), alvorens te besluiten: “Dit is niet gokken op munten met grappige namen. Dit is een serieuze aanpak om de financiële architectuur van de wereld opnieuw op te bouwen.”

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20