Crypto-markttrends in het vierde kwartaal: “Ik heb de altcoins nog nooit zo gretig gezien om voor Bitcoin uit te lopen”

Cryptobelegger Pablo Heman selecteerde voor Business Insider zes altcoins om in de gaten te houden tijdens het laatste kwartaal van 2021. Bitcoin moet beginnen opletten: “De koploper, de leider kan de hele tijd veranderen. En dat is de drijvende kracht achter innovatie,” aldus Heman.

Waarom is dit belangrijk?

Traditioneel domineert Bitcoin de crypto-industrie. Telkens als de prijs van Bitcoin piekt, zien beleggers kort daarna een bullrun in altcoins; hetzelfde geldt voor prijsdalingen. Maar meer en meer begint het erop te lijken dat Ethereum, de grootste altcoin in marktwaarde en tweede grootste cryptomunt na Bitcoin, het voortouw neemt, meent deze influencer.

Pablo Heman is het pseudoniem van een financieel influencer die meer dan 600.000 volgers heeft op TikTok. Volgens zijn LinkedIn-account is hij een voormalige handelaar bij investeringsbanken, die nu zijn socialemediaplatforms gebruikt voor het posten van analyses over crypto-koersschommelingen.

Hij laat on-chain-gegevens (de data op de blockchain), het algemene economische klimaat en een technische analyse de klankkleur van zijn voorspellingen bepalen. Zijn eerste berichten en video’s waren vooral gericht op de prijsactie van Bitcoin, maar meer recent richt hij zijn aandacht op altcoins.

Nieuwe hoogtepunten voor altcoins

Altcoins beginnen nieuwe hoogtepunten te bereiken, een trend die volgens Heman kan betekenen dat we ons in het altcoin-seizoen bevinden, ver voor een piek in de Bitcoinprijs.

“Ik heb het nog nooit zo gezien,” zei Heman. “Ik heb nog nooit gezien dat de alts, geleid door ETH, zo gretig zijn om voor de Bitcoin uit te lopen.”

Maar sommige experts waarschuwen dat de altcoin-rally onhoudbaar is. JP Morgan-strateeg Nikolaos Panigirtzoglou zei bijvoorbeeld in een recente notitie dat het nog maar de vraag is of het verkeer in netwerken als Cardano, Binance en Solana hun waarderingen zal rechtvaardigen.

Aflossing van de wacht

Voor Heman doen deze trends denken aan de overgang die plaatsvond vanaf 2005, toen de Nasdaq en de S&P 500 de Dow omverwierpen en de aandelenmarkt begonnen te leiden; aflossing van de wacht dus. De laatste maanden halen blockchains zoals Cardano en Solana het financiële nieuws met allerlei nieuwigheden, zoals smart contracts die NFT-transacties en DeFi mogelijk maken. Mogelijkheden die Bitcoin niet heeft.

In handelsvolume heeft Ethereum op sommige momenten Bitcoin al overtroffen, zegt Heman. Dit betekent dat andere cryptomunten in de toekomst hetzelfde kunnen doen. Wat de marktkapitalisatie betreft, is er echter nog veel werk voor de boeg: op het moment van schrijven is de market cap van Bitcoin iets meer dan 820 miljard dollar; die van Ethereum 356 miljard dollar …

“De koploper, de leider kan de hele tijd veranderen. En dat is de drijvende kracht achter innovatie,” klinkt het nog.

Bitcoin-maximalisten verzwijgen dit angstvallig, stelt Heman, omdat ze geluk hebben gehad en Bitcoin tegen een lage prijs hebben ingekocht. En nu willen ze alleen maar “die eeuwige mythe” verspreiden dat Bitcoin “iets heiligs” is dat nooit zal worden ingehaald.

Maar dat betekent niet dat de impact van Bitcoin intussen verwaarloosbaar is. Heman zegt dat als Bitcoin met 20 procent of 30 procent daalt, het nog steeds de altcoins kan meesleuren. Bitcoin blijft een oppotmiddel, gelijkwaardig aan goud, omdat mensen erin geloven.

6 altcoins

Als Bitcoin weer daalt naar 41.000 dollar, zal dat volgens Heman de altcoins naar beneden trekken, en dat zou voor beleggers een goed moment zijn om in interessante altcoins te stappen.

 • Twee altcoins die beleggers volgens hem in het oog moeten houden voor een toekomstige bull run zijn Solana (SOL) en Terra (LUNA). Beide stijgen deze maand in populariteit en hebben al records gebroken. Heman vertelde Insider dat hij beide munten eind juli aan zijn Discord-volgers heeft aanbevolen en ze hebben het tot nu toe behoorlijk goed gedaan.
  • Terra staat op het punt om een upgrade te ondergaan die bekend staat als Columbus-5, met voorlopige data ingesteld in de loop van september, die het ruilen van tokens zal verbeteren en tokens zal verbranden, vergelijkbaar met Ethereum’s EIP-155 upgrade.
  • Solana kan concurreren met Ethereum, maar op een snellere en goedkopere schaal. Heman was verbaasd dat het niet meer in prijs was gestegen tijdens eerdere bull runs op altcoins. Maar nu ontwikkelaars en gebruikers het beginnen aan te passen voor NFT’s en DeFi, begint de prijs van de cryptomunt snel op te lopen.
 • Hedera Hashgraph is een gedistribueerd grootboek. Zijn token is HBAR en er was sinds begin september sprake van een stijging met 73 procent.
  • Het is vergelijkbaar met Proton (XPR) in de zin dat het institutionele aandacht krijgt. In de raad van bestuur zit momenteel de London School of Economics.
  • Heman vindt het een goed idee omdat het een brug probeert te slaan tussen de oude traditionele banksector en de wereld van de blockchain, wat de adoptie ervan vergemakkelijkt.
 • Chainlink (LINK) is een andere altcoin waarop hij inzet en waarover hij zegt dat het een van de betere netwerken is. Want terwijl smart contracts normaal gesproken enkel met data aanwezig op de blockchain werken, maken de oracles van Chainlink het mogelijk om ook met externe data te opereren. Denk aan prijs- en weerdata, of uitslagen van sportwedstrijden.
  • “Dus als bijvoorbeeld de rentetarieven bewegen en dan moet je die informatie op de blockchain doorgeven en een optiehandelsinstrument of een futurescontract op de blockchain creëren, dan heb je zoiets nodig,” benadrukt Heman.
  • Heman zegt dat de prijs van LINK nog niet zijn eerdere hoogtepunten heeft bereikt tijdens bull runs, en dat is een goede zaak, want dit betekent dat er ruimte is om te groeien. Het heeft ook een sterke use case, dus als er een terugval komt, zou het minder dalen, waardoor het een veiligere gok wordt.
 • Quant (QNT) is een ander sterk project, zegt Heman. Het is gebaseerd op gedistribueerde grootboektechnologie (DLT) die interoperabiliteit creëert tussen verschillende gedistribueerde grootboeken en verouderde databases.
  • Het leunt meer op het bedienen van ondernemingen dan van individuele gebruikers.
  • Heman zegt dat het een van de weinige munten was die de neerwaartse trend van Bitcoin heeft getrotseerd. In plaats daarvan is de prijs de afgelopen vier maanden gestaag omhooggegaan.
 • Tot slot voegt hij Kava.io (KAVA) aan de lijst toe omdat dit een gedecentraliseerd platform is dat het bestaande banksysteem kan omzeilen en de mogelijkheid biedt om cryptomunten te lenen of uit te lenen.
  • Gebruikers van het netwerk kunnen hun cryptovaluta in onderpand geven in ruil voor USDX. Deze functioneert als de stablecoin van het KAVA-netwerk.
  • Om USDX-leningen te ontvangen, hoeven gebruikers alleen hun crypto vast te leggen in het platform. Dit gebeurt op basis van smart contracts. Deze crypto wordt geblokkeerd en dient als onderpand van je lening.

Heman zegt dat hij momenteel SOL, LINK en HBAR in zijn portefeuille heeft. Wat de overige cryptovaluta’s betreft, wacht hij op een prijsdaling om zich in te kopen. (mah)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20