Crypto is onmogelijk te vernietigen, zegt Elon Musk

Nu wereldwijd regelgevers de crypto-industrie onder de loep nemen, heeft Tesla-CEO Elon Musk zijn steun voor digitale munten nog eens uitgesproken. Op een techconferentie in Californië noemde hij ze namelijk onvernietigbaar. Met name het decentrale karakter van cryptomunten zal een flinke uitdaging blijken voor álle overheden, suggereerde Musk, en dus ook de Chinese. De regerende Chinese Communistische Partij (CCP) verbood onlangs namelijk alle crypto-transacties.

“Het is niet mogelijk om, denk ik, crypto te vernietigen, maar het is mogelijk voor regeringen om de vooruitgang ervan te vertragen,” zei Musk op de Code Conference in Californië. Dat berichten zowel CNBC als Cointelegraph.

Uitdaging voor China

Volgens de Dogefather kan de gedecentraliseerde aard van cryptovaluta’s een obstakel blijken voor de Chinese overheid, die afgelopen vrijdag een nieuwe oorlog tegen crypto aankondigde.

“Ik veronderstel dat cryptocurrency fundamenteel gericht is op het verminderen van de macht van een gecentraliseerde overheid,” merkte Musk op, eraan toevoegend: “Daar houden ze niet van.” Hij suggereerde ook dat de meest recente anticryptomaatregel van China waarschijnlijk iets te maken heeft met de “aanzienlijke problemen met de elektriciteitsopwekking van het land.”

“Een deel ervan kan eigenlijk te wijten zijn aan elektriciteitstekorten in vele regio’s van China. Een groot deel van Zuid-China kent op dit moment een willekeurige stroomuitval, omdat de stroomvraag hoger is dan verwacht (…) Cryptomining zou daar een rol in kunnen spelen,” zei hij.

Reguleren van crypto? “Doe niets”

Ondanks dat Musk zichzelf niet als een “enorme cryptocurrency expert” beschouwt, benadrukte de techtitaan dat regulatoren niet moeten proberen om de adoptie van crypto te vertragen. Op de vraag of de regering van de Verenigde Staten betrokken zou moeten zijn bij het reguleren van crypto, antwoordde Musk: “Ik zou zeggen: ‘Doe niets’.”

Musk heeft zich ontpopt als een waar dirigent van de cryptokoersen op Twitter. Experts linken zijn tweets aan massale prijsbewegingen voor tokens zoals Floki Inu (FLOKI), Shiba Inu (SHIB), Dogecoin (DOGE), evenals Bitcoin (BTC). De CEO van Tesla kreeg veel kritiek in de cryptogemeenschap na het opschorten van de Bitcoin als betaalmiddel bij Tesla, vanwege zorgen over het energieverbruik bij Bitcoin-mining.

Musk zorgde eerder voor massaal optimisme op de cryptomarkt door in februari een Bitcoin-aankoop ter waarde van 1,5 miljard dollar aan te kondigen. (mah)

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20