Credit Suisse: ‘Er liggen kansen in het verschiet nu aandelen wereldwijd klaar lijken voor een diepere correctie’

De aandelenmarkten hebben het woensdag zwaar te verduren gekregen. Volgens Ray Farris, CIO van Credit Suisse Zuid-Azië, staan er ons nog meer dalingen te wachten. ‘Tegelijk biedt dat ook kansen’, aldus de man.

De Europese beurzen zijn gisteren de nacht diep in het rood ingegaan. De Bel20 ging 1,3 procent lager en de Eurostoxx50 verloor 1,65 procent. De verliezen in de Verenigde Staten (VS) bleven weliswaar beperkt. De Dow Jones in de VS dook 0,5 procent in het rood en de S&P500 sloot 0,3 procent lager op 4115,68 punten. De Nasdaq sloot vlak.

Piek wereldwijde groeimomentum

Volgens Farris nadert een piek voor het mondiale groeimomentum. ‘We gaan waarschijnlijk een diepere correctie tegemoet op de aandelenmarkten wereldwijd’, zei hij woensdag in een reactie aan CNBC. ‘Die eventuele correctie kan gepaard gaan met enkele mooie kansen nadat de aandelenmarkten hun start begin dit jaar niet gemist hebben.’

Aan het einde van het eerste kwartaal maakte de S&P500 in de VS een sprong van bijna 6 procent ten opzichte van de slotstand van 2020. In dezelfde periode steeg de Eurostoxx50 met bijna 10 procent. De Bel20 ging gedurende de eerste drie maanden van dit jaar 6,4 procent hoger.

‘Onze focus is geweest om de markt de afgelopen maanden niet hoger te jagen’, aldus Farris. ‘We hebben onze portefeuilles zodanig samengesteld zodat we kunnen profiteren van een correctie.’

Inflatievrees en corona in Azië

In het interview voegde hij eraan toe dat in de 30 jaar die 2019 zijn voorafgegaan de gemiddelde correctie ongeveer 14 procent was. ‘Maar de rendementen die na een correctie volgen klokten af op gemiddeld 39 procent’, aldus Farris.

Hoe dan ook merken analisten op dat er de afgelopen weken meer volatiliteit in de beurzen zit, ondanks het feit dat veel bedrijven met positieve kwartaalresultaten naar buiten kwamen. Terwijl de Europese beurzen deze week ondermaats presteren, was dat vorige week het geval voor Wall Street. De Amerikaanse beurzen gingen fors lager na de bekendmaking van het Amerikaanse inflatiecijfer. De inflatie was in april op jaarbasis gestegen met 4,2 procent.

In Azië heeft een heropleving van de corona-infecties in landen als Japan, Singapore en Taiwan sommige markten ook in een achtbaan doen belanden.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20