Markten:
Markten inladen...

ZONDAG 05 APR

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Coronacrisis leidt tot grootste beursklap in vier jaar

Logo Business AM
Markten

24/02/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

In Milaan hangt een onwezenlijke sfeer door de angst voor het coronavirus - EPA

De Europese beurzen zijn met zware verliezen de week gestart. Nu het coronavirus in steeds meer landen buiten China opduikt en in Italië paniek veroorzaakt, groeit de ongerustheid onder beleggers.

De Europese beurzen incasseren de grootste klap sinds 2016. Ze openden maandag met verliezen van meer dan 2,5 procent. Na een uur handel diepten de verliezen uit tot meer dan 3 procent. Ook de Brusselse beursindex Bel20 ging zwaar onderuit en eindigde de handelsdag met bijna 4 procent verlies.

De Amerikaanse beurzen donderden maandagnamiddag in een eerste reactie 3 procent lager.

Alle ogen op Italië

Op de beurs van Milaan bedroeg het verlies bij opening meer dan 3,6 procent, en na een uur handel was dat al meer dan 4 procent. Italië is het zwaarst getroffen in Europa door de uitbraak van het virus. Vooral Europese luchtvaart-, toerisme- en luxeaandelen verliezen terrein. Italië kan de crisis echt missen, want de economie draait er momenteel vierkant.

Goud

De toeloop op goud, dat geldt als ‘veilige haven’ voor beleggers, blijft aanhouden. De prijs voor een ounce (31,1 gram) goud steeg maandag tot 1.679 dollar: het hoogste niveau sinds februari 2013. In euro is dat 1.550 euro per ounce.

Daarnaast heeft het zich snel verspreidende Covid-19-virus effect op andere beleggingen. De olieprijzen zakten en de won, de Zuid-Koreaanse munt, daalde tot het laagste punt sinds augustus.

Lees ook:

Source: Belga


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton