Laatste ontwikkelingen rond corona: beurzen opnieuw in het rood

Laatste update om 18.00 uur

  • De Europese beurzen zijn dinsdag opnieuw met forse verliezen geëindigd, wegens de verdere verspreiding van het coronavirus. De Bel20 eindigde 2,28 procent lager. Ook op Wall Street was er eerst een licht herstel, maar ook daar ging het al snel omlaag.
  • Ook in Zwitserland is een eerste besmetting met Covid-19 vastgesteld. De infectie deed zich voor in een zuidelijk kanton, aan de Italiaanse grens. Later op dinsdag geeft de overheidsdienst Volksgezondheid meer uitleg.
  • In Tenerife zitten een aantal Belgen vast in een hotel waar een corona-diagnose is gevallen. Zij moeten binnenblijven. Het gaat al zeker om 110 Belgische reizigers die via TUI boekten, maar het kunnen er meer zijn. ‘Mogelijk hebben ook Belgen individueel geboekt’, klinkt het bij Binnenlandse Zaken.
  • Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft bij Radio 1 gezegd dat een uitbraak van het coronavirus in ons land niet uit te sluiten valt. Er liggen wel plannen klaar voor als dat zou gebeuren, aldus De Block.
  • Intussen slaat de Nederlandse webwinkel Coolblue aan het hamsteren. Maandagmiddag veranderde het bedrijf plotseling van marketingstrategie en verhoogden sommige prijzen, waardoor heel wat geruchten de ronde gingen. Uiteindelijk liet de persdienst van zich horen: Coolblue bereidt zich voor op verlaagde productie vanuit China.
  • De Wereldgezondheidsorganisatie WHO noemt de snelle toenames van het aantal corona-gevallen in Italië, Iran en Zuid-Korea ‘zeer onrustwekkend’, maar zegt dat er op dit moment geen sprake is van een pandemie. ‘Op dit moment zien we geen oncontroleerbare verspreiding van het virus, en we zien we ook geen ernstige ziektes of overlijdens op grote schaal’, verduidelijkt de WHO. ‘Heeft dit virus het potentieel om een pandemie te zijn? Zeer zeker. Zijn we op dat niveau beland? Volgens onze inschatting, nog niet.’
  • De Europese Unie maakt 232 miljoen euro vrij om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus covid-19 in te dijken. Dat kondigt de Europese Commissie aan. Een team van het Europese Centrum voor Ziektepreventie- en Bestrijding (ECDC) en de Wereldgezondheidsorganisatie trekt dinsdag naar Italië om de autoriteiten daar bij te staan.
  • Dit zijn de preventietips van de Wereldgezondheidsorganisatie:
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20