Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 28 MRT

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Laatste ontwikkelingen rond corona: beurzen opnieuw in het rood

Logo Business AM
Wetenschap

25/02/2020 | Pieterjan Neirynck | 3 min leestijd

Een politieagent in Tenerife bewaakt de straten rondom het hotel dat in lockdown is. - Isopix

Laatste update om 18.00 uur

  • De Europese beurzen zijn dinsdag opnieuw met forse verliezen geëindigd, wegens de verdere verspreiding van het coronavirus. De Bel20 eindigde 2,28 procent lager. Ook op Wall Street was er eerst een licht herstel, maar ook daar ging het al snel omlaag.
  • Ook in Zwitserland is een eerste besmetting met Covid-19 vastgesteld. De infectie deed zich voor in een zuidelijk kanton, aan de Italiaanse grens. Later op dinsdag geeft de overheidsdienst Volksgezondheid meer uitleg.
  • In Tenerife zitten een aantal Belgen vast in een hotel waar een corona-diagnose is gevallen. Zij moeten binnenblijven. Het gaat al zeker om 110 Belgische reizigers die via TUI boekten, maar het kunnen er meer zijn. ‘Mogelijk hebben ook Belgen individueel geboekt’, klinkt het bij Binnenlandse Zaken.
  • Minister van Volksgezondheid Maggie De Block (Open VLD) heeft bij Radio 1 gezegd dat een uitbraak van het coronavirus in ons land niet uit te sluiten valt. Er liggen wel plannen klaar voor als dat zou gebeuren, aldus De Block.
  • Intussen slaat de Nederlandse webwinkel Coolblue aan het hamsteren. Maandagmiddag veranderde het bedrijf plotseling van marketingstrategie en verhoogden sommige prijzen, waardoor heel wat geruchten de ronde gingen. Uiteindelijk liet de persdienst van zich horen: Coolblue bereidt zich voor op verlaagde productie vanuit China.
  • De Wereldgezondheidsorganisatie WHO noemt de snelle toenames van het aantal corona-gevallen in Italië, Iran en Zuid-Korea ‘zeer onrustwekkend’, maar zegt dat er op dit moment geen sprake is van een pandemie. ‘Op dit moment zien we geen oncontroleerbare verspreiding van het virus, en we zien we ook geen ernstige ziektes of overlijdens op grote schaal’, verduidelijkt de WHO. ‘Heeft dit virus het potentieel om een pandemie te zijn? Zeer zeker. Zijn we op dat niveau beland? Volgens onze inschatting, nog niet.’
  • De Europese Unie maakt 232 miljoen euro vrij om de verdere verspreiding van het nieuwe coronavirus covid-19 in te dijken. Dat kondigt de Europese Commissie aan. Een team van het Europese Centrum voor Ziektepreventie- en Bestrijding (ECDC) en de Wereldgezondheidsorganisatie trekt dinsdag naar Italië om de autoriteiten daar bij te staan.
  • Dit zijn de preventietips van de Wereldgezondheidsorganisatie:

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Goed gezegd Sanna Ma

De American Dream kan je best in de Scandinavische landen realiseren.

Sanna Marin, premier van Finland
zo gezegd Hillary Clinton

Niemand vindt Bernie Sanders leuk. Niemand wil met hem werken, en hij krijgt niets gedaan.

Hillary Clinton