Coronavirus blijft om zich heen slaan: Google houdt werknemers langer thuis

Omdat de Verenigde Staten de coronapandemie niet onder controle krijgen, laat internetgigant Google weten dat alle Amerikaanse kantoren nog zeker twee maanden gesloten blijven.

Eind mei communiceerde Google dat de gebouwen in de meeste steden op 6 juli zouden heropenen. Toch zou het aantal aanwezigen begrensd worden op 10 procent van de normale maximumcapaciteit. Tegen september zou de capaciteit opgedreven worden tot 30 procent, als de epidemiologische situatie het toeliet.

Aangezien slechts 10 procent van de werknemers in het beste geval mocht terugkeren, verandert er dus niet gek veel voor de overgrote meerderheid van het Google-personeel. ‘Voor iedereen die van thuis uit werkt, blijf dat doen, tenzij uw leidinggevende iets anders vertelt’, staat er in een interne memo die persagentschap Reuters kon inkijken.

Facebook en Twitter doen het ook

‘We verwachten niet dat deze richtlijnen veranderen voor 7 september’, klinkt het nog. Eerder had Google-CEO Sundar Pichai al laten weten dat werknemers, die hun werk van thuis uit kunnen regelen, dat beter tot het einde van dit jaar doen. Ook Facebook vraagt al zijn medewerkers om tot eind 2020 thuis te blijven. Twitter laat zelfs toe dat het personeel permanent thuiswerkt.

In de Verenigde Staten neemt de coronapandemie nog aan kracht toe. In juni verdubbelde het aantal besmettingen in zeker 14 staten, waaronder Californië, Florida en Texas. Alleen al op dinsdag kwamen er meer dan 47.000 gevallen bij, wat de grootste toename in één dag betekent sinds de start van de crisis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20