Twitter houdt werknemers permanent thuis

Het sociale netwerk Twitter laat weten dat zijn personeel vanaf nu altijd thuis mag werken, ook als de kantoren weer heropenen. Die heropening staat gepland voor ten vroegste september.

Terwijl de autofabrikant Tesla zijn fabriek wil heropenen, houdt die andere techgigant Twitter zijn personeel voor altijd thuis. Werknemers mogen naar het kantoor komen, maar worden niet verplicht. Tenzij ze jobs doen waarvoor dat nodig is, zoals het onderhoud van de servers.

Een woordvoerder van Twitter zegt aan de zakenwebsite Business Insider dat de beslissing in lijn ligt met de missie van het bedrijf om zijn werknemers te laten werken vanop de plek die zij verkiezen. ‘De laatste maanden hebben bewezen dat dat lukt.’

Zakenreizen

Tegelijk kondigde CEO Jack Dorsey aan dat alle zakenreizen tot het einde van 2020 worden geschrapt, net als alle live evenementen.

Ook andere techgrootheden kondigden al thuiswerkplannen aan, maar geen enkele ging zo ver als Twitter. Facebook en Google laten hun werknemers nog tot het einde van het jaar thuiswerken, zelfs als de kantoren vroeger openen. Vanaf dan zullen ze naar alle waarschijnlijkheid gevraagd worden om opnieuw naar kantoor te gaan.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20