Coronavirus: besmettingen stijgen minder snel, wel meer Covid-patiënten in de ziekenhuizen

Voor de tweede dag op rij stijgt het gemiddelde aantal besmettingen met het coronavirus in ons land minder snel. Gezondheidsinstituut Sciensano spreekt van een stijging van 10 procent. Gisteren was sprake van een stijging van 13 procent, zondag van 16 procent.

In de week van 11 tot 18 december bleken in ons land elke dag gemiddeld 2.529 mensen besmet met het coronavirus. Dat aantal ligt 13 procent hoger dan het cijfer van de week ervoor, toen elke dag gemiddeld 2.274 coronatesten positief terugkeerden.

Meer testen

Ook het aantal afgenomen coronatesten zit in stijgende lijn. Het is momenteel niet duidelijk of het aantal besmettingen stijgt doordat er meer getest wordt, of dat er meer getest wordt net omdat het aantal besmettingen stijgt.

Elke dag worden nu zo’n 37.900 testen afgenomen. Een week geleden waren dat er nog ongeveer 32.200. De positiviteitsratio (het aantal positieve testen in vergelijking met het totale aantal afgenomen testen) blijft ongeveer gelijk. 7,8 procent van de testen keert positief terug.

Ziekenhuisopnames stabiel

Het aantal ziekenhuisopnames blijft ongeveer stabiel, op 182 coronapatiënten per dag. Dat zijn cijfers van de voorbije week, dus van 14 tot 21 december. Vorige week sprak Sciensano van precies even veel opnames per dag.

Gisteren werden nog 140 Covid-patiënten in het ziekenhuis opgenomen. 54 anderen mochten het ziekenhuis verlaten. In totaal liggen nu 2.610 coronapatiënten in de Belgische ziekenhuizen, een lichte stijging in vergelijking met vorige week. 546 mensen liggen op afdelingen intensieve zorgen.

87 overlijdens per dag

Elke dag overlijden gemiddeld 87 mensen aan de gevolgen van Covid-19. Da’s een daling met een kleine 7 procent in vergelijking met de cijfers van vorige week. Toen stierven gemiddeld 90 Belgen per dag aan Covid-19. In totaal staat de dodentol nu al op 18.697.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20