Coronavirus: ‘3 specialisten en een huisarts besmet in België’

Twee Franstalige vakbladen maken melding van een toenemend aantal specialisten en huisartsen die in ons land met covid-19 zijn besmet. 

In Charleroi zou eerder deze week een 70-jarige huisarts besmet zijn geraakt. De man is gehospitaliseerd en wordt nu met een machine beademd. Het nieuws is bevestigd door de Fédération des associations de généralistes de Charleroi (FACG).

In Henegouwen en Brussel is volgens de vakbladen Le Specialiste en Medi-Pharma ook sprake van 3 gespecialiseerde artsen die besmet zijn geraakt. Alle drie zijn gehospitaliseerd en hun toestand zou ernstig zijn.

Deze informatie was zondagavond door de FOD Volksgezondheid nog niet bevestigd, maar werd openbaar gemaakt door microchirurg Nicolas Cuylits. Verschillende bronnen hebben de informatie ondertussen aan Le Specialiste geconfirmeerd. Enkel vanwege het bestaande medische geheim kunnen de ziekenhuizen deze informatie voorlopig niet vrijgeven.

De artsen bevinden zich in de frontlinie van de coronavirusepidemie. Daarom vragen zij om de grootst mogelijke voorzichtigheid en respect voor de gezondheidsvoorschriften aan de dag te leggen. Het bewaren van sociale afstand is de sleutel tegen de verdere verspreiding van deze epidemie.  Compleet het tegenovergestelde van de ‘lockdownfeestjes’ van afgelopen vrijdag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20