Coronavaccin van Sanofi eerst naar VS? ‘Onaanvaardbaar’

Het zou ‘onaanvaardbaar’ zijn mocht het Franse farmabedrijf Sanofi zijn vaccin tegen Covid-19 eerst naar de VS sturen. Dat zegt de Franse staatssecretaris voor Economie, Agnès Pannier-Runacher.

De topman van Sanofi, Paul Hudson, had woensdag laten verstaan dat zijn bedrijf eerst de Verenigde Staten zouden bedienen met een vaccin, omdat dat land als eerste met geld over de brug kwam voor het onderzoek naar het vaccin.

Later probeerde het bedrijf die boodschap bij te stellen door te zeggen dat het vaccin ‘voor alle burgers, ongeacht hun nationaliteit’ beschikbaar gemaakt zou worden.

‘Het zou voor ons onaanvaardbaar zijn mocht er een geprivilegieerde toegang zijn voor het ene of het andere land’, reageerde Pannier-Rumacher op radiozender Sud Radio. Ze nam naar eigen zeggen onmiddellijk contact op met het bedrijf.

‘De topman van Sanofi Frankrijk heeft me bevestigd dat het vaccin beschikbaar zal zijn voor alle landen en uiteraard ook voor de Fransen, vooral omdat er productiecapaciteit in Frankrijk is.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20