Corona-epidemie blijft afnemen in kracht: 580 nieuwe besmettingen, ‘cruciale week’ volgens experten

Er kwamen tussen 31 juli en 6 augustus 16 procent meer coronabesmettingen bij. De zeven dagen ervoor stond de stijging nog op 19 procent.

De stijging van de coronabesmettingen vertraagt al enige tijd en ook nu is dat het geval. Tussen 31 juli en 6 augustus waren er gemiddeld 580 gevallen per dag. Dat is 16 procent meer dan de week ervoor, maar toen kwamen er 19 procent meer gevallen bij.

Het aantal doden stijgt wel 33 procent naar gemiddeld 3,4 per dag. Het aantal hospitalisaties blijft stabiel op gemiddeld 24,4.

‘Cruciale week’

Experten waarschuwen wel dat de cijfers niet te lang meer mogen stijgen om niet opnieuw in lockdown te gaan. ‘Deze week is cruciaal’, zegt viroloog Marc Van Ranst in Het Laatste Nieuws. ‘In een eerste fase stijgen de cijfers minder snel. Dat is wat we nu merken. In een volgende fase stabiliseren de cijfers en in een derde fase dalen de cijfers. Ik hoop deze week inderdaad te zien dat de cijfers stabiliseren, anders zijn er verstrengingen nodig’, klinkt het.

De epidemie wint het meest aan kracht in Antwerpen. De cijfers stijgen daar zo sterk dat provinciegouverneur Cathy Berx (CD&V) besliste om een avondklok in te stellen zodat er ’s nachts geen feestjes zijn in grote groepen, waardoor het virus zich sneller verspreidt. Die avondklok werd zaterdag tijdelijk opgeheven tot de hittegolf voorbij is.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20