Code rood voor hitte in België, temperaturen tot 37 graden op komst

De weerorganisatie KMI heeft code rood afgekondigd voor heel België, behalve aan de kust en in de provincie Luxemburg. De hittegolf duurt nog minstens tot woensdag.

In Luxemburg geldt code oranje en aan de kust code geel. In de rest van het land geldt code rood en dat betekent dat u een aantal maatregelen moet nemen: drink genoeg water, houd uw zoutgehalte op peil, rust genoeg, maak het koel genoeg binnen en vermijd vooral rechtstreekse zonnestralen. Dat meldt het KMI op zijn website.

Hittegolf

De extreme hitte is nog niet voorbij. De komende dagen verwacht het KMI temperaturen tot 37 graden. Zaterdag wordt het 31 graden aan zee en in de Hoge Venen en 37 graden in de Kempen. Lokaal kan die temperatuur zelfs nog oplopen.

Van zondag tot woensdag zal het op veel plaatsen 35 tot 36 graden worden en vanaf donderdag begint het af te koelen. Volgens de huidige voorspellingen wordt het donderdag 29 graden en vrijdag 26 graden. Dat is nog steeds officieel een hittegolf.

Code rood loopt voorlopig tot maandag. Vanaf dan geldt code geel over het hele land. Maar dat kan in de loop van de week nog veranderen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20