Cooler than me?

Het is bijna tijd voor de vrolijke noten en kussen op oudjaar. Ware het niet dat de kalender het aangaf, anders zouden we denken dat het herfst was. Deze 13° voelt toch wat warm aan voor de tijd van het jaar en straks moeten die bubbels op tafel komen… Tijd voor het bovenhalen van de wijnkoeler! Of als je denkt, mijn gezelschap heeft dat niet, we geven uw inspiratie voor dat ultieme nieuwjaarsgeschenk.

Chic Chill | Goud-kleurige wijnkoeler voor 2 flessen – SIS by Marijke Mul (sieradeninstijl.nl)

Heeft luxe niet altijd een gouden randje? En wij hebben het maar van horen zeggen, maar goud is het thema voor de feestdagen dit jaar. Dan is deze luxe-editie echt iets wat we moeten hebben. Een emmer voor 2 flessen die elk apart in hun vak aan de zijkant rechtop kunnen staan. De ijsblokjes kan je dan ook weer in 2 aparte vakjes verdelen. Of dit echt waterbestendig is, daar hebben we toch eerder het raden naar. Maar het ziet er fantastisch ‘golden’ uit.

Prijs: 165 euro

Serax | Wijnkoeler Marie | Beton

Het Belgisch designmerk Serax brengt ook wijnkoelers op de markt. Met Marie biedt ze een betonnen exemplaar aan. Ontwerpster Marie Michielssen vindt het de belichaming van het perfecte lijnenspel. De strakke mensen onder ons gaan dit een mooi exemplaar vinden, de geometrische lijnen spelen met elkaar maar blijven strak in elkaar opgaan. Je kan er ook twee flessen in kwijt, al is het niet zo duidelijk waar je dan je ijs moet laten en of daar wel voldoende plaats voor is.

Prijs: 196 euro

Indulgence champagnekoeler van Georg Jensen – NordicNest.nl

Een koeler die beweging op uw tafel brengt. Metalen golven lijken tegen u te gaan aan klotsen. Een streling voor het oog! Meteen ook een object dat een gespreksonderwerp van de avond kan worden. Want zijn het nu golven, is het de zee of staat het in de weg? Het ontwerp bij dit Deense merk is een streling voor het oog en blijft onze favoriet. Je kan er eentje kopen waar één fles in kan, maar hoe meer golven je wil, hoe meer en grotere exemplaren je kan aanschaffen. Daar kan je al gauw drie flessen in kwijt. Voor al uw grote, extravagante feesten een absolute must have.

Prijs: 219 euro

Bubalou | Krukken en ijsemmers

Deze fabrikant gaat voor het vrolijkere design. Zij maken krukken die tegelijk ook dienen als ijsemmers. Goed om niet te veel te moeten zeulen met spullen. Het betere werk als je wil verhullen dat je een frigobox meehebt… zo zou je het ook kunnen noemen. Vind je dat toch allemaal wat te groot en zit je niet graag op je drank dan is er ook een kleinere versie waarbij je enkel de fles kan koelen. Dit exemplaar staat ook mooi op tafel. De champagnekurk nodigt uit om meer te willen degusteren. Zoek je het liever wat wilder dan heb je ook nog de ‘Qeeboo Killer’, een haai. Maar geen nood tot angst, hoewel een haai normaal scherpe tanden toont, werden deze in het ontwerp van Studio Job afgevijld. Daardoor krijg je een koeler waarbij de liefde voor de haai in polyethyleen enkel kan groeien. Het enige nadeel is dat dit exemplaar al gauw 4,5 kilogram weegt. Nu ja, het is een blijft een haai. Een echte weegt toch zo’n 160 kilogram.

Prijs kruk om op te zitten: 139 euro

Prijs kruk voor op tafel: 69 euro

Prijs haai: 249 euro

The Bowl Multicolor – Grandcruwijnen.nl

Een lamp, speaker, vaas en wijnkoeler in één. Voor wie graag alles in één keer in huis haalt zijn er de multi-inzetbare producten. Hierin kan je maar liefst 12 flessen tegelijk koelen. The Bowl is voorzien van een ingebouwde bluetooth speaker. Die bedien je met je gsm of ipad waarop je ideale playlist is samengesteld om die dansbeentjes te strekken op dat nieuwjaarsfeestje. Uiteraard kan je het ook rustig houden met een jazzy of klassieke vibe. Maar wees je er van bewust dat de lamp in multicolor zal meedansen op de maat van de muziek. Als je van plan bent techno op te leggen kan het wel wat blurry worden in het hoofd op den duur… maar dat kan ook aan die 12 flessen liggen.

Prijs: 386 euro

Als uitsmijter geven we nog even de inspiratie voor de titel mee. Mike Posner heeft een heerlijk nummer over iemand die hij eigenlijk wel leuk vindt maar die toch wat te veel kapsones heeft…

“If I could write you a song to make you fall in love
I would already have you up under my arm
I used up all my tricks, I hope that you like this
But, you probably won’t, you think you’re cooler than me
You got designer shades just to hide your face
And you wear ‘em around like you’re cooler than me
And you never say hey, or remember my name
And it’s probably ‘cause you think you’re cooler than me

Met één van deze wijnkoelers zijn wij alvast ‘cooler’ dan al degenen die ons ooit van kapsones hebben gediend. Wij wensen u een geweldig 2024 zonder kapsones!

Meer