Rechter staat Brad Pitt toe Angelina Jolie aan te klagen in geschil om wijndomein Miraval

Komt er ooit een einde aan de wijnoorlog tussen Brad Pitt en Angelina Jolie? De strijd gaat om het Zuid-Franse wijndomein Miraval, waarvan ze beiden mede-eigenaar waren tijdens hun huwelijk. Nu haalt Brad Pitt na een lange juridische strijd over de controle van de wijngaard een eerste overwinning. Zo moet Angelina Jolie naar de rechtbank wegens contractbreuk.

Het voormalige Hollywoodkoppel huurde het landgoed Château Miraval in 2008 voor drie jaar met een optie tot kopen. In 2011 kochten Brad Pitt en Angelina Jolie het domein en de wijngaard. Ze richtten samen een bedrijf op dat bekroonde mousserende roséwijn produceert. Na hun scheiding nam Brad Pitt een leidende rol op zich.

Geheime verkoop

Brad Pitt beweert dat ze een overeenkomst hadden gesloten toen hun huwelijk in 2016 eindigde, waarbij elk van hen het eerste recht zou hebben om de ander uit te kopen. Hij was stomverbaasd toen hij in 2021 ontdekte dat Angelina Jolie haar aandeel in het geheim had verkocht aan de Russische oligarch Yuri Shefler, CEO van Stoli Group.

Pitt heeft haar aangeklaagd wegens vermeende contractbreuk, waarbij hij beweert dat ze zijn contractuele rechten heeft geschonden door haar aandeel te verkopen zonder zijn toestemming. Een rechter in Los Angeles heeft zijn aanklacht nu geldig verklaard en hem toegestaan om door te gaan met zijn claims van contractbreuk.

Geen interesse in gezamenlijk beheer

De acteur heeft altijd meer interesse gehad in de Miravalwijnen dan zijn voormalige echtgenote. Hij verscheen zelfs op reclameaffiches voor het merk, dat vooral bekend staat om zijn roséwijnen. Pitt verzet zich tegen het idee van een gezamenlijk beheer van het wijndomein met Shefler en eist dat de verkoop volledig wordt teruggedraaid.

Château Miraval – Getty Images

Château Miraval beschikt over zo’n 35 slaapkamers en staat ook bekend van zijn muziekstudio. Verschillende bekende artiesten, waaronder Pink Floyd, The Cure, AC/DC, Sting en Oasis hebben er al gebruik van gemaakt. Als eerbetoon aan de studio bracht het wijnmerk de roséwijn Studio by Miraval uit.

Meer