Citi stelt als eerste Wall Street-grootbank vrouwelijke CEO aan

Michael Corbat vertrekt in februari als CEO van megabank Citi. In zijn plaats komt Jane Fraser, meteen de eerste keer dat een vrouw die functie op zich neemt bij een van de grootmachten van Wall Street.

Corbat neemt afscheid na 37 jaar bij de Amerikaanse grootbank. Acht jaar lang stond hij aan het roer van het schip. In februari neemt Fraser het over, een interne verschuiving. Voor ingewijden bij Citi geen verrassing, Fraser is een van de bekendste namen bij de bank. Ze stond aan het hoofd van de divisie retail banking.

Interne herstructurering

De derde grootste Amerikaanse bank is al even aan een interne herstructurering bezig. Jamie Forese, voorzitter van Citi, stapte vorig jaar al op, na drie decennia bij de bank. Eerder vertrokken ook al de financieel directeur en een paar regionale hoofden.

Met de promotie van Fraser komt er dus ook eindelijk vrouwelijk bloed aan het hoofd van een Amerikaanse gigabank. Fraser is een van twee vrouwen in het Centrale Comité van Citi. Ze prijkte ook een aantal keer op een To Watch-lijst van Forbes.

Grote portefeuille

Fraser is al 16 jaar bij Citi, in haar huidige rol zit ze al sinds 2019 op post. Ze is ook de CEO van Global Consumer Banking. Ze heeft daarvoor de verantwoordelijkheid over 19 landen. Haar specialisaties zijn onder andere Retail Banking, vermogensbeheer, kredietkaarten en hypotheken. Ze zal de overstap zo snel mogelijk maken.

Nog opvallend: Fraser is oorspronkelijk een Britse. Ze is geboren in Schotland en werkte eerste enkele jaren bij McKinsey in New York. Ze ging bij Citi aan de slag in 2004.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20