CFO Bed Bath & Beyond overleden na val uit New Yorkse wolkenkrabber: “Zelfdoding”

Gustavo Arnal, hoofd financiën van de woonwarenhuisketen Bed Bath & Beyond, is overleden na zijn val uit een raam van een New Yorkse skyscraper. Volgens de medische diensten die het slachtoffer hebben onderzocht, gaat het om zelfdoding.

Arnal (52) viel vrijdagmiddag van een gebouw in het centrum van Manhattan. De iconische skyscraper in kwestie, bekend als de ‘Jenga Tower’, telt meer dan 50 verdiepingen. De medische hulpdiensten verklaarden Arnal ter plaatse overleden, meldde de New Yorkse politie eerder. Na verder onderzoek te hebben gedaan, spreken ze over zelfdoding, meldt de Amerikaanse zakensite CNBC.

Bezuinigingsplannen

Arnal nam in 2020, net na de start van de coronapandemie, het roer van de financiën van Bed Bath & Beyond over, na voor het Londense cosmeticabedrijf Avon te hebben gewerkt. Daarvoor was hij 20 jaar bij Procter & Gamble tewerkgesteld. In de verklaring van Bed Bath & Beyond op zondag merkte het bedrijf op dat Arnal “een belangrijke rol heeft gespeeld bij het leiden van de organisatie tijdens de hele coronaviruspandemie.”

De chief financial officer sprak vorige week nog met investeerders over de inspanningen van het bedrijf om te herstructureren en de financiën op orde te krijgen, schrijft ABM Financial News.

Deel van de bezuiningsplannen is dat 20 procent van de jobs wordt geschrapt, 150 van zijn 900 winkels worden gesloten en de merkstrategie wordt aangepast. Daarnaast haalde het bedrijf 500 miljoen dollar aan financiering binnen. De keten kampt met hoge schulden, en kreunt onder de torenhoge inflatie en de issues met de productieketen.

Meme-aandeel

Sedert zijn indiensttreding bij de noodlijdende retailketen heeft Arnal verschillende aankopen en verkopen van aandelen van de firma gedaan. Vorige maand verkocht hij meer dan 55.000 aandelen tegen prijzen die varieerden van 20 dollar per aandeel tot 29,95 dollar per aandeel, voor een totaal van 1,23 miljoen dollar, volgens een depot. Die verkopen werden gedaan in het kader van een handelsplan dat hij in april had ondertekend. Het document vermeldde ook dat hij na die laatste verkopen nog 255.396 aandelen bezat.

Arnal was op 23 augustus aangeklaagd door een groep misnoegde aandeelhouders van het bedrijf, die beweerde dat hij zich schuldig had gemaakt aan ‘pump-and-dump’-praktijken. Volgens de aandeelhouders zou hij dus weloverwogen de koers van het aandeel hoger hebben gestuwd door valse informatie over het bedrijf te verspreiden.

Heel wat beleggers hebben tijdens de zomervakantie aandelen van Bed Bath & Beyond gekocht. Het meme-aandeel deed het dan ook bijzonder goed, althans tot medio augustus. Tussen 1 juli en 17 augustus was de koers gestegen met 390 procent tot iets meer dan 23 dollar. Intussen is de waarde gezakt tot 8,63 euro (gebaseerd op slotkoers vrijdag), wat dus meer dan een halvering is.

(ns)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20