CEO Kinepolis koopt 100.000 aandelen van stichtende familie

Eddy Duquenne, al sinds 2008 de CEO van Kinepolis, maakt zich nog hechter vast aan het bedrijf door 100.000 aandelen van de bioscoopgroep te kopen.

Dat blijkt uit een kleine herschikking van het aandeelhouderschap die Kinepolis dinsdag aankondigde. Op vraag van Geert en Koenraad Bert, telgen van de stichtende familie, heeft het familiale investeringsvehikel Kinohold in een private transactie 180.001 aandelen Kinepolis verkocht, waarvan 100.000 stuks aan CEO Eddy Duquenne.

De precieze prijs werd niet bekendgemaakt, maar de waarderingsregels van Kinohold schreven “een materiële korting” voor, wat betekent dat de topman ruim onder de beurskoers van circa 50 euro kon kopen.

De overige 80.001 aandelen werden verdeeld onder de andere familieleden in Kinohold. De opbrengst van de verkoop gaat zo volledig naar Geert en Koenraad Bert.

Een grote verschuiving is het niet, want 180.001 aandelen komen overeen met slechts 0,66 procent van het uitstaande kapitaal. Kinohold blijft nog steeds 46,04 procent van de cinemagroep in handen houden. Bovendien is afgesproken dat de stemrechten die verbonden zijn aan de 100.000 aandelen voor Duquenne nog vier jaar lang bij de familie blijven.

“Teken van vertrouwen in toekomst”

Maar dat CEO Duquenne zo’n groot pakket koopt en enkele miljoenen euro’s van zijn persoonlijk geld in het bedrijf investeert, wordt door analisten toch als een signaal gezien. Kinepolis zelf spreekt van “het verzekeren van een stabiel aandeelhouderschap”.

Volgens analisten wijst de deal erop dat de CEO en de kopende familieleden vertrouwen hebben in de huidige strategie, na de moeilijke coronajaren en ook de komende jaren de samenwerking verder willen zetten.

De cinemagroep (58 bioscopen in Europa en 50 in Noord-Amerika) bevindt zich op een keerpunt, zegt analist Kris Kippers (Degroof Petercam), nu de coronacrisis achter ons is en een sterke groei van zowel de bezoekersaantallen als de marges in de komende jaren lonkt. Het grote succes van de Tom Cruise-film Top Gun: Maverick is volgens hem bemoedigend voor de blockbusters die nog in aantocht zijn. (mah)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20