Cathie Wood laat zich niet afschrikken door omzetwaarschuwing en koopt voor ruim 60 miljoen dollar aan Nvidia-aandelen

Cathie Wood, de CEO van het befaamde investeringsbedrijf ARK Invest, heeft ruim 360.000 aandelen van de chipmaker Nvidia gekocht. Gebaseerd op de slotkoers van maandag heeft de vrouw achter Ark Invest daarvoor ruim 60 miljoen dollar op tafel gelegd. De aankoop is opvallend omdat Nvidia maandag een omzetalarm de wereld heeft ingestuurd.

Het gaat niet goed met Nvida. Het aandeel van de chipproducent is sinds de start van dit jaar met 40 procent gezakt. Daar komt nog eens bij dat het bedrijf gisteren naar buiten kwam met een omzetwaarschuwing. De chipgigant meldde dat de omzet over het tweede kwartaal van 2022 zal uitkomen uit op 6,7 miljard dollar in plaats van de eerder gecommuniceerde 8,1 miljard.

Nvidia verwacht minder inkomsten te genereren door de vertraagde groei in de gamesector. Die sector had de afgelopen twee jaar een enorme boost gekregen door de coronapandemie. En daar kon Nvidia, een populaire chipproducent bij pc-gamers, mee van profiteren.

Wood drukt op de koopknop

Door de recente koersdalingen is Nvidia niet langer de grootste chipproducent op de Amerikaanse beurs. De beurswaarde bedraagt op dit moment net geen 445 miljard dollar. De chipproducent moet momenteel de troon afstaan aan de Taiwanese concurrent TSMC. Dat bedrijf heeft een beurswaarde van 456 miljard dollar.

De omzetwaarschuwing heeft veel beleggers naar de uitgang doen vluchten. Het aandeel dook maandag 6 procent lager. Wood daarentegen drukte op de koopknop. Zij heeft in totaal 366.982 aandelen van Nvidia gekocht. Gebaseerd op de slotkoers van maandag heeft ze zo’n 64,5 miljoen dollar op tafel gelegd voor het aandelenpakket.

ARK Innovation kleurt rood

Uit de gegevens van Ark blijkt dat de befaamde ETF ARK Innovation ruim 763.000 aandelen van Nvida telt. Dat is daarmee de 24ste grootste positie van de tracker. De waarde van dat aandelenpakket wordt geraamd op bijna 136 miljoen dollar. 289.229 Nvidia-aandelen die Wood maandag had gekocht, waren bestemd voor die ETF. De fondsbeheerder kocht ook 47.069 aandelen via Ark Next Generation Internet ETF en 30.684 aandelen via Ark Fintech Innovation ETF.

De ETF ARK Innovation van Cathie Wood heeft dit jaar al fors in de klappen gedeeld. Zo is de waarde van die tracker sinds begin dit jaar gedaald met 57,8 procent. In 2020 was er nog sprake van een rendement van maar liefst 152 procent.

(fjc)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20