Caroline Gennez (Vooruit) wil zich nog niet uitspreken over pact met Groen

Na uitspraken van Groen-covoorzitter Nadia Naji over een samenwerking met Vooruit, irriteert Caroline Gennez (Vooruit) zich aan die houding. Ze vindt het nog te vroeg om het daarover te hebben.

In het nieuws: Het vastklikken van Groen aan Vooruit blijkt nog niet wederzijds.

  • Gisteren verklaarde Groen-covoorzitter Nadia Naji nog aan de VRT dat ze “niet zonder Vooruit” in de federale regering stapt. “Dat is voor ons heel belangrijk”, haalde ze aan. “Met twee kan je veel meer wegen. Dat zagen we nu ook in de Vivaldi-regering”.
  • Dat belang is er bij Gennez niet. Sterker nog, ze reageert licht geërgerd bij De Ochtend op Radio 1. “Laat eerst de kiezer spreken, kijk wat er mathematisch mogelijk is”, geeft ze aan. “Laten we vooral voortmaken, laten we snel regeringen vormen. Laten we ons niet verschuilen achter de coalitievorming”.
  • Tegelijk erkent ook Gennez dat het prettig samenwerken is tussen haar partij en Groen. “De liefde is zeker wederzijds“. “Je moet altijd proberen een zo progressief mogelijk beleid te voeren. Groen is ook een partij die dicht bij ons programma staat, en behalve het Vlaams Belang en de extreme partijen sluiten wij niemand uit”, legt ze uit.
  • Verder haalde Gennez nog aan dat er “constructieve mensen nodig zijn die over hun eigen schaduw stappen en regeringen vormen”. Met welke partijen dat dan is, blijkt dus voor haar een vraag voor na de verkiezingen te zijn.