Het aantal Cardano-wallets met minstens 1 miljoen dollar op de balans is sinds juli gestegen van 3.625 tot 9.830.
Aantal Cardano-miljonairs stijgt met 173 procent na koersrecord
Waarom is dit belangrijk?
De koers van Cardano (ADA), de derde grootste cryptomunt ter wereld, steeg de afgelopen maand met 124 procent en het laatste jaar zelfs met 2.138 procent. De cryptomunt maakt net als Ethereum gebruik van proof-of-stake om transacties te verifiëren en wil ook smart contracts aanwenden.Augustus was tot nu toe een absolute droommaand voor Cardano-beleggers. Na de aankondiging dat smart contracts, overeenkomsten verankerd in blockchaincode, weldra zullen toegevoegd worden aan het Cardano-systeem, begon de cryptomunt aan een monsterlijke rally.
Enkele dagen later stak Cardano de cryptobeursmunt Binance (BNB) voorbij als vierde grootste cryptomunt. Op 14 juli groeide de marktkapitalisatie van Cardano ook voorbij die van de stablecoin Tether. Daardoor werd Cardano de derde grootste cryptomunt.
Bijna twee weken later behoudt Cardano nog steeds de derde positie in de ranking. Twee dagen geleden piekte de prijs van Cardano tot een koersrecord van 2,9 dollar.
Dat hebben Cardano-beleggers ongetwijfeld gemerkt in hun portefeuille. Het aantal wallethouders dat een balans van 1 miljoen dollar of meer in ADA-munten mocht noteren, steeg sinds de rally maar liefst met 173 procent.
1.000 wallets met meer dan 10 miljoen dollar
Volgens gegevens van CoinMetrics en Messari steeg het aantal Cardano-miljonairs tussen 20 juli en 24 augustus van 3.625 naar 9.830.
Exact een jaar geleden waren er overigens nog maar 504 Cardano-miljonairs. Dit betekent dat het aantal beleggers die rijk werden door te beleggen in ADA op 12 maanden maar liefst met 1.850 procent steeg. Volgens cryptosite Cointelegraph komt die groei mooi overeen met de interesse in het sleutelwoord “Cardano” op zoekrobots zoals Google.
Er zijn ondertussen bijna 1.000 wallets die meer dan 10 miljoen dollar in Cardano-munten bezitten. Aan het begin van 2021 waren er nog maar 86 wallets die dit bedrag konden voorleggen. Dit betekent ook dat bijna 1 op 10 Cardano-miljonairs meer dan 10 miljoen dollar in cryptomunten bezit.
Cardano-beleggers worden rijk door de munt niet te verkopen
Volgens gegevens van CoinMetrics en Messari steeg het aantal “niet-uitgegeven transacties” met Cardano-munten ook fors dit jaar. Die “niet-uitgegeven transacties”, zogenoemde “UTXOs”, stellen cryptomunten voor die ongebruikt in wallets blijven zitten. “UTXOs” meten dus eigenlijk hoe graag beleggers hun munten bijhouden en zo willen laten toenemen in waarde.
De beslissing van Cardano-beleggers om ADA-munten bij te houden, in plaats van te verkopen, toont volgens cryptoanalisten het potentieel van de cryptomunt om ooit Ethereum te onttronen als tweede grootste digitale munt. Het Ethereum-systeem kampt dit jaar namelijk met een verhoging van de transactiekosten en opstopping van het netwerk; problemen waar Cardano nog niet mee worstelt.
(lb)
Lees ook: Hoe word je een Cardano-miljonair?