Cardano is nu de vierde grootste cryptomunt: rally van 15 procent brengt ADA boven de 2 dollar

De koers van cryptomunt Cardano staat voor het eerst sinds mei boven de 2 dollar. Het stierse sentiment van de markt wordt gedreven door de aankondiging van de langverwachte smart contracts.

De tabellen van Coinmarketcap en Coingecko tonen aan hoe de cryptomunt Cardano (ADA) sinds vrijdagochtend aan een tweede rally is begonnen. De laatste 24 uur steeg de prijs van Cardano met maar liefst met 14,68 procent.

Op dit moment kost een ADA-munt zo’n 2,02 dollar. De totale marktkapitalisatie van Cardano staat op het moment van schrijven op net geen 65 miljard dollar, waardoor ADA de vierde plaats als grootste cryptomunt ter wereld overneemt van stablecoin Tether.

Screenshot Coinmarketcap.

Het verlies van de laatste 3 maanden goedgemaakt

Het is niet de eerste keer dat Cardano deze week een zware hausse meemaakt. Woensdag schoot de koers van de munt omhoog met een astronomische 20 procent, nadat Cardano-stichter Charles Hoskinson aankondigde dat we weldra zullen weten wanneer de update voor smart contracts op het netwerk uitkomt.

Ondertussen is het verlies van de cryptocrash in mei bijna volledig goedgemaakt. Toen piekte de koers van Cardano rond de 2,3 dollar door een brutale crash van Bitcoin, die de hele markt mee de dieperik introk.

Een stierse katalysator

“Als de waarde van de munt nog verzesvoudigt, kan het dezelfde marktkapitalisatie hebben als Ethereum”, zei Lark Davis, een bekende cryptohandelaar.

De populaire smart contracts zijn overeenkomsten over het lenen en verhandelen van cryptomunten die verankerd in beveiligde blockchain-code. Davis denkt bovendien dat de smart contract-update zal fungeren als een stierse katalysator, die de prijs van Cardano zelfs met verschillende honderden procenten kan doen stijgen.

Lees ook: Hoe word je een Cardano-miljonair?

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20