Cardano voor het eerst beschikbaar in Japan: koers van de cryptomunt krijgt een boost

Sinds dinsdag is de vijfde grootste cryptomunt Cardano (ADA) te koop op een Japanse cryptobeurs. Een bijzondere mijlpaal voor de digitale munt met een focus op smart contracts.

Waarom is dit belangrijk?

Terwijl verschillende overheden in de wereld zich luidop afvragen hoe ze cryptomunten, en vooral de digitale beurzen waar ze te koop zijn, gaan reguleren, zet de groei van de cryptowereld zich genadeloos verder. Het systeem achter de cryptomunt Cardano kon de Japanse overheid overtuigen om een vermelding toe te laten op een lokale cryptobeurs.

Sebastien Guillemot, de medeoprichter van blockchainontwikkelaar dcSpark, bracht dinsdag het nieuws naar buiten door de aankondiging van de Japanse cryptobeurs Bitpoint te delen op Twitter.

“Cardano is eindelijk beschikbaar in Japan! Enkel een kleine groep cryptomunten wordt toegelaten in Japan. Nu staat ADA dus op die lijst”, schreef Guillemot. De ontwikkelaar vergeleek het belang van dit nieuws voor de cryptowereld zelfs met de Amerikaanse beursgang van Coinbase in april.

Meer blootstelling in Azië

Cryptobeleggers in Japan konden natuurlijk al eerder Cardano aankopen via andere digitale beurzen. Maar toch is dit een grote stap voor de cryptomunt om meer blootstelling te krijgen binnen het Aziatische segment van de markt.

Door het nieuws kon Cardano dinsdag een koersstijging aanhouden, terwijl de rest van de cryptomarkt grotendeels bloedrood kleurde. Op het moment van schrijven is een ADA-munt zo’n 1,34 dollar waard, wat betekent dat de koers van Cardano in de voorbije 24 uur met 0,6 procent steeg.

Stevige investering door Grayscale

Daar stopt het goede nieuws voor Cardano-stieren nog niet. Techsite U.today rapporteerde in juli ook dat 4,26 procent van alle digitale activa van Grayscale, het grootste cryptoinvesteringfonds ter wereld, bestaat uit Cardano-munten.

Daarmee zou Cardano de derde grootste cryptomunt in het portfolio van Grayscale zijn.

Lees ook: Hoe word je een Cardano-miljonair?

(tb)

Meer
Lees meer...
Markten