Cabaret Lido in handen van hotelgroep Accor

Het bekende Parijse cabaret Lido komt in handen van hotelgroep Accor. Sodexo, dat sinds 2006 de eigenaar was van Lido, heeft een akkoord over de verkoop, zo bevestigt een woordvoerder vrijdag na wekenlange onderhandelingen.

Details over de overname zijn er nog niet. Begin volgende week zal het personeel door de nieuwe eigenaar worden geïnformeerd, klinkt het. Hoeveel Accor, bekend van onder meer de hotelketens Ibis, Novotel en Sofitel, neertelde voor het Lido, dat dit jaar zijn 75ste verjaardag vierde, is niet bekend.

De evenementensector heeft al bijna twee jaar zwaar te lijden onder de coronapandemie. De omzet van Lido zakte vorig jaar met 80 procent tot 45 miljoen euro. Alle cabaretten in Parijs – waaronder ook de bekende Moulin Rouge – deden dan ook een beroep op staatssteun.

Het Lido werd in 1946 opgericht door de familie Clérico. in 2015 ondergingen de producties een grondige modernisering onder leiding van de Belg Franco Dragone, die eerder nog spectaculaire shows maakte voor Cirque du Soleil en Céline Dion. Normaal is de zaal 365 dagen per jaar open, maar sinds corona opent Lido slechts van donderdag tot zaterdag.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20