Hotelgroep Accor (Ibis, Novotel) moet verlies van ruim 1 miljard euro slikken

De Franse hotelgroep Accor haalt op de kapitaalmarkten 500 miljoen euro op. Het verse geld is meer dan welkom, want het nettoverlies zal in het rampjaar 2020 ruim twee keer zo groot zijn.

Accor bevestigde in een persbericht maandagavond dat het nettoverlies over 2020 boven 1 miljard euro zal uitkomen. Ook de bedrijfskasstroom (ebitda), de belangrijkste financiële graadmeter voor de dagdagelijkse operaties, zal rood kleuren. De hotelgroep moest een groot deel van zijn hotels over de hele wereld gedurende enkele maanden sluiten.

Het Franse bedrijf achter hotelmerken als Ibis en Novotel hoopt in 2021 terug te keren naar een positieve bedrijfskasstroom, ‘in de veronderstelling dat er geen derde coronagolf komt en de grenzen opengaan tegen het einde van het eerste kwartaal.’

Azië

Accor ziet al hoopvolle signalen in Azië-Oceanië, die versterkt worden door de eerste aankondigingen over vaccins. De groep kondigde eind oktober aan wereldwijd minstens 1.000 jobs te moeten schrappen waaronder 300 tot 400 in thuisland Frankrijk.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20